Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Mehmet Hilmi Güler Nereli ve Kaç Yaşında?

Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Mehmet Hilmi Güler Nereli ve Kaç Yaşında?

Gaye Sülün
23.09.2021 - 17:21

Türk siyasetinin tanınan ismi Mehmet Hilmi Güler, internet gündeminin en çok merak edilen isimlerinden biri oldu. Sosyal medyayı etkin kullanan bir isim olarak bilinen  Mehmet Hilmi Güler, Mart 2019 tarihinden beri Ordu Büyükşehir Belediye Başkalığı yapıyor. Peki  Mehmet Hilmi Güler kimdir? Mehmet Hilmi nereli ve kaç yaşında'? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk siyasetçi, metalurji mühendisi ve malzeme mühendisliği doktoru ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Hilmi Güler'in hayatı merak edildi Peki, Mehmet Hilmi Güler kimdir? Mehmet Hilmi Güler kaç yaşında, nereli?

MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR? 

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da dünyaya geldi. Babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan'dır.

Dr. Yüksek Mühendis; ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı.

ODTÜ ve ADMMA Makine Mühendisliği Bölümü'nde Asistan ve Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Türk Uçak Sanayii'nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. AK Parti Kurucu Üyesi oldu.

1.Dönem Ordu Milletvekili. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Twitter'da atılan tweetlere cevap vermesiyle bilinen Mehmet Hilmi Güler, takipçisine attığı tweet üzerine lahmacun ısmarladı. Kendisi hesabından 'Giriş ▶️ Gelişme ▶️ Sonuç' olarak paylaşan Başkan'ın bu mesajına beğeni yağdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın