Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Aydın Neden Gündemde? Çiftlikbank Kurucusu Mehmet Aydın (Tosuncuk) Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Mehmet Aydın Neden Gündemde? Çiftlikbank Kurucusu Mehmet Aydın (Tosuncuk) Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yaparak yurtdışına kaçan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, ortaya çıktı. Güney Amerika’da saklandığı söylenen ancak organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında iddia ettiğine göre Belarus’ta bulunan Mehmet Aydın, Sözcü Gazetesi’ne konuştu. Mehmet Aydın, ‘yakın zamanda Türk adaletine teslim olacağım’ ifadelerini kullandı. Arkasında yüz binlerce mağdur bırakan Mehmet Aydın, bu açıklamaları sonrası sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Peki, Tosuncuk Mehmet Aydın kimdir, kaç yaşındadır? İşte nitelikli dolandırıcı Mehmet Aydın’ın hayatı…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Aydın Kimdir?

Mehmet Aydın Kimdir?

Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 yılında Bursa’nın Nilüfer ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Giresun’lu olan Mehmet Aydın, ilköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı. Ağustos 2016'da merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. 2017'de evlendiği eşi Sıla Soysal'dan Ocak 2018'de boşandı. Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülen ve 'nitelikli dolandırıcılık' ile suçlanan Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Mehmet Aydın, Ocak 2019'da Interpol'ün en çok arananlar listesine eklendi.

18 Nisan 2020'de Resmî Gazete'de yayımlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank'ın kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın infaz indiriminden yararlanamayacağı söylendi.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın