Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Şahin: "Demirtaş'ın Kod Adı Barış, Gerçek Adı Savaş'tır"

Mehmet Ali Şahin: "Demirtaş'ın Kod Adı Barış, Gerçek Adı Savaş'tır"

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Selahattin Demirtaş'ı ağır dille eleştirerek 'Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asıl ismi Savaş'tır' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük'te HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenerek, 'Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C4 ama bu adamın ismi Barış. 

Böyle bir adamın isminin Barış olması neyi değiştirir. Aslında Barış kod adlarıdır, bu adamın asil ismi Savaş'tır. Terör sorununu bizim çözmemiz bakımından HDP'ye çok önemli görevler düşmektedir. Efendim işte 'silah bıraksınlar, Türkiye'ye silah doğrultmasınlar' demek kafi değildir' dedi.

'Koalisyon milletin takdiri'

Partisinin Karabük İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bayramlaşma programı sonrası gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

'HDP, şiddetle arasına mesafe koyamamıştır'

Koalisyon görüşmelerinin ilk turunda CHP ve MHP'ye koalisyon önerisinde bulunduklarını, ancak HDP'ye koalisyon önerisinde bulunmadıklarını belirten Şahin, şunyları söyledi:

'Bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu HDP'ye oy veren vatandaşlarımız da değildir, bizzat HDP'nin yöneticileridir. 

Çünkü terörle, şiddetle arasına mesafe koyamamıştır. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak görmüşlerdir ve hala bu anlayışlarına devam ediyorlar. Şiddeti ve silahı bir hak arama olarak görmüşlerdir ve bunu devam ettiriyorlar.'

'Kod adı Barış, gerçek adı Savaş'

'Her ne kadar son hafta Demirtaş, örgüt silah bıraksın demişse de bunun samimi olduğuna inanmakta zorlanıyoruz' diyen Şahin, şunları söyledi:

'Çünkü HDP'nin Meclis'teki Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'PKK bir terör değildir' demiştir. 

Peki nedir? Daha dün bir TIR'ı içindeki malzemelerle yaktılar. Geçen hafta Ağrı Doğubeyazıt'ta 3 TIR'ı içindeki malzemelerle yaktılar. Diyarbakır Şirvan'da 2.5 milyon dönüm araziyi sulayacak olan barajın yapımını engellemek için 3 ay içinde 12 kez sabotaj yaptılar. 

Şimdi böyle bir örgüt terör örgütü değilse nedir. Sizin kırsal kesimde birçok köyde almanızı sağlayan bu örgüt ve bunun silahlı unsurları değil mi silah bıraksın ama buna bizim gücümüz yetmez demek inandırıcı olmuyor. Barış sözcüğünü çok sık kullanıyorlar. 

Demirtaş, barış dedikçe benim gözümün önünde canlanan insan figürü şu; bir insan bir elinde keleş, bir elinde bomba, belinde C-4 patlayıcılar. Ama bu adamın ismi barış. Böyle bir adamın isminin barış olması neyi değiştirir. Aslında barış kod adlarıdır. Aslında bu adamın ismi savaştır. Bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklamaların ötesinde adımlar atılması düşüncesindeyiz.'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0