Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Modern İnsanın İlkel Fiziksel Ayarlarına Uygun Bir Antrenman Bulmak Neden Gereklidir?

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Modern İnsanın İlkel Fiziksel Ayarlarına Uygun Bir Antrenman Bulmak Neden Gereklidir?

Mehmet Ali Deniz
26.12.2020 - 16:48 Son Güncelleme: 15.01.2021 - 17:33

Cevabı çok basit. Dikkatlice okuyun…

Bir önceki yazımda ilkel insanın egzersizi hayattır demiştim. Bizim bedensel ayarlarımızın en iyi çalıştığı yer ilkel yaşamdır. Fakat biz modern yaşam formatına geçince içinde yaşamaya programlandığımız ilkel hayatı geride bıraktık. Yani matematiksel olarak düşünün tartının bir tarafında eksilen bir doğal hayatımız var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi aynı ilkel bedensel ayarlara sahibiz ancak hayatımız eski formundan çok uzak.

Eksilen ilkel hayatı yerine koyamıyoruz bu yüzden de sağlığımız bozuluyor. Hareket etmek için tasarlanmış bir vücudu saatlerce masanın başına oturttuğunuzda başımıza gelmeyen kalmıyor. Harekete ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Bu yüzden tartıda eksilen ilkel hayatımızı dengelemek için geleneksel spor salonlarını kuruyoruz.

Şimdi tartıya bir bakalım. Bir tarafta eksilen hayat, diğer tarafta geleneksel spor salonları. Sizce bu tartı dengede mi?

Kesinlikle hayır!

Milyonlarca yıllık geçmişi olan insanın ilkel hareket ihtiyacı basit spor salonlarında giderilemez. Yaptığınız antrenmanlar vücudunuzun ayarlarına uygun değil. Bu yüzden size çoğunlukla faydadan çok zarar veriyor. Peki ilkel hayata geri mi dönelim? Keşke ama artık mümkün değil. Öyleyse bize ilkel bedensel ayarlarımıza uygun yeni bir antrenman metodu lazım.

Bio antrenman…

Şimdi buna neden ihtiyacımız olduğunu anladığımıza göre Bio Antrenmanın Beyin Temelli Egzersiz felsefesini adım adım öğrenmeye başlayalım.

Birinci adım doğayı anlamak. Doğayı neden anlamalıyız? Çünkü orası bizim evimiz. Doğadaki bütün yaşamsal örüntüler bedenimizin her yerinde saklı ve onu kullanmamızı bekliyor. Bu yüzden egzersizlerimiz ayarlarımıza uygun olmalıdır. Peki doğanın en belirgin özelliği nedir? Kaos… İşte sihirli sözcük.

Doğa birbiri ile ilişkili sonsuz sayıda karmaşık koşulu bir arada bulunduran kaotik bir yapıdadır. Biz uzun yıllar boyunca mağara benzeri doğa yapılarının içerisinde yaşadık. Bu yüzden hayatta kalmak için kaosa karşı için her tepkiyi verebilecek şekilde donandık. Yani bizim sistemimiz kaos odaklı çalışmaktadır.

Bunun anlamı şudur. Antrenmanlarınız ve kullandığınız egzersiz formatları kaotik olmalıdır. Yoksa vücudunuz bunun doğal olduğunu

algılayamaz. Algılayamazsa doğru şekilde tepki verip gelişemez ve iyileşemez.

İkinci adım belirsizlik prensibi.

Devamı gelecek yazılarda…

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın