Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ali Deniz Yazio: Genetik Antrenman ve Beyin Temelli Egzersiz

etiket Mehmet Ali Deniz Yazio: Genetik Antrenman ve Beyin Temelli Egzersiz

Mehmet Ali Deniz
06.06.2021 - 21:30 Son Güncelleme: 16.06.2021 - 13:44

Dünyada bir bilim devrimi yaşanıyor. İnsanın fabrika ayarları anlaşıldıkça her insanın biricik olduğu gerçeği daha çok ön plana çıkmaya başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her insanın diğer bütün insanlardan farklı olduğu bilgisi, dünyayı geçmişin otomatik hayatından bugünün kişiselleşmiş deneyimine doğru dönüştürüyor.

Bir de üstüne sinirbilimsel ilerlemeler ve gelişmiş görüntüleme teknikleri eklenince insanın gerçek potansiyeli gitgide anlaşılmaya başlanıyor. Bunlar anlaşıldıkça da geçmişin bütün sistemleri yavaş yavaş anlamsızlık denizindeki girdaplara dönüşüyor.

Tabi her insanın biricik olma fikri ilk olarak eğitim sisteminin boğazını sıkıyor. Madem her insan farklı, neden bütün çocuklara bir ders tek bir biçimde öğretiyoruz ve başarılarını tek tip sınavlarla ölçüyoruz diye bir cümle suratlara sert bir su çarpıyor. Bunun sayesinde bugünlerde birçok zekâ çeşidinin olduğunu ve her çocuğun farklı şekilde öğrendiğini biliyoruz.

Bu bilim devrimleri tıp alanında da yankı buldu. Her insanın bedeni ve beyni farklıysa neden herkese aynı tedavileri uygulayıp herkesin iyileşmesini bekliyoruz? Neden beklediğimiz olmuyor?

Bu sorunlar üzerine modern tıp şimdilerde çalışma şeklini güncellemeye çalışarak her insana farklı tedavi yaklaşımları ve farklı ilaç dozları uygulamaya çalışarak olayı kişiselleştirmeye çalışıyor.

Bu insanın farklılaşma meselesi birçok alanda kendine yer buldu ve geleceğin yaşayışını kökeninden değiştirmeye aday görünüyor. Ancak ilginçtir ki bir alanda hiç yer bulmadı. Bu alanın adı spor!

Her insanın farklı bir biyolojiye, farklı yeteneklere ve farklı öğrenme yatkınlıklarına sahip olduğu bilinen bu dönemde nasıl olur da milyarlarca dolarlık bu sektörde kişiselleşme güncellemeleri yer almaz?

İşte biz bu yanlışı değiştirmek için yola çıktık. Dünyada gerçekleşen kişiselleşme devrimini insanın en derin ayarlarına kadar takip ettik ve sonuçları genetiğinde bulduk.

Genetik bize bugün hangi insan daha hızlı koşar, hangi insan daha uzağa koşar, hangi insan koşarsa sakatlanır, hangi insan sakatlanmamak için ne yapmalıdır, hangi insan yüksek performansa ulaşmak için nasıl bir antrenman sistemine ihtiyaç duyar bunların hepsini söyleyebiliyor.

En basit hastalıkta bile kişiselleştirme için genetik bilgi araştırılırken nasıl olur da milyonlar harcanan sporcuların genetik profilleri çıkarılmaz?

Bu soruları ve sorunları anlata anlata sporda genetik antrenman ve beyin temelli bakış devrimini gerçekleştireceğime söz veriyorum.

Şimdi size basit genetik analizlerle ne kadar önemli bilgilere ulaşılabileceğinizi yazacağım ve bundan sonraki yazılarımda her bir özelliği teker teker açıklayacağım.

1- Kas Kasılması ve Atletik Performans Tipi

2- Kan Akış Hızı ve Tansiyon

3- Eklem Yatkınlıkları ve sakatlık riskleri

4- Metabolizma Hızı

5- Yağ Asitleri ve Zayıflama

6- Gluten ve Laktoz hassasiyetleri

7- Vitamin Metabolizması

8- Kafein Metabolizması

Ve daha bir sürü bilgi tek bir genetik analizle edinilebilir ve hayattaki tüm tercihler ayarlarımıza uygun hale getirilebilir.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın