Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Akif'i Örnek Aldı: İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Dereceye Girdi, Ödülü Kabul Etmedi

Mehmet Akif'i Örnek Aldı: İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında Dereceye Girdi, Ödülü Kabul Etmedi

Manisa'nın Kula ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kapsamında ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ikinci olan Asu Turan, ödülünü kabul etmedi. Turan, İstiklal Marşı'na ödül konamayacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması sebebiyle il genelindeki ortaokul öğrencileri arasında “Bil İstiklali Koru İstikbali” temasıyla İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Kula ilçesindeki 10 ortaokuldan katılan öğrenciler, sergiledikleri performansla salondaki katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Yarışmada Jeopark Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zehra Eylül Kasar birinci olurken, Fatih Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Asu Turan ise ikinci oldu.

Mehmet Akif'ten etkilendi

Mehmet Akif'ten etkilendi

Yarışmada sergilediği performans ile göz dolduran Fatih Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Asu Turan, İstiklal Marşı’nı okuduğu sırada salonda bulunanlara da duygu dolu anlar yaşattı.

Yarışmada 2’nci olan Asu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dereceye giren öğrencilere verilen ödülü de kabul etmedi. İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un izinden gittiğini belirten Turan, Ersoy’un o dönemde para ödülü için yarışmaya katılmak istememesi ve sonrasında verilen para ödülünü kabul etmemesinden etkilendiğini söyledi.

"Millete adanmış bir marş için ödül kabul edemezdim"

"Millete adanmış bir marş için ödül kabul edemezdim"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Asu Turan, şunları söyledi:

“Fatih Ortaokulu 6. sınıf öğrencisiyim. Düzenlenen yarışmaya katıldım ve dereceye girerek yarışmada ikinci seçildim. Fakat yarışma sonunda verilen ödülü kabul etmedim. Çünkü ecdadımız Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı yazdığı dönemde para ödülünü kabul etmemiş, sonrasında ise verilen ödülü bir kuruma bağışlamıştı. Tarih kitaplarından bunu okuduğumda çok etkilendim. Bu sebeple yarışmadaki kitap ödülünü kabul etmedim. Millete adanmış bir marş için ödül kabul edemezdim.'

Öğrencisinin bu duyarlı davranışından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Fatih Ortaokulu Müdürü Güngör Zobudoğuş, öğrencisini tebrik ederek eğitim öğretim hayatında başarılar diledi.

Yarışmada birinci olan Jeopark Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Zehra Eylül Kasar ise, önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
168
52
28
18
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mel son

ödül nekadardi mk onediyosu

Pasif Kullanıcı

Tablet ya da kitaptır.

Uchiha Madara

Mehmet Akif Ersoy'dan öğrenilecek o kadar çok şey var ki!..

Pasif Kullanıcı

İstiklal Marşımızı yazarken geceleri ilham geliyordu ve lambayı tutuşturana kadar kaçar diye parmağını duvara sürterek kanı ile not alıyordu.

Enes

Olm harika olay ya ahahahah