Görüş Bildir
Haberler
Meclis'te 'Biat' Tartışması -

Meclis'te 'Biat' Tartışması -

Onedio Medya
07.01.2014 - 22:46 Son Güncelleme: 07.01.2014 - 23:10

Meclis'te 'Biat' Tartışması -

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ile AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner arasında “biat” tartışması yaşandı.

AKP’nin uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içer 4 yasa tasarısının gündemin ön sıralarına alınması içeren önerisinin görüşmeleri sırasında söz alan Ören, yolsuzluk iddialarına değinerek, “Teorisyenlik yapıyorsunuz. Bize karşı komplo kuruldu, paralel devlet pergel devlet…Bizim cemaatle, AKP ile işimiz yok. Bu hırsızlığı kim yapmış, bu halkın emeğini, alın terini kim çalmış bunu bulalım” dedi.

İktidarın bunun cevabını vermesi gerektiğini ifade eden Ören, AKP seçmenin de bu konuda bir izahat beklediğini kaydetti.

AKP’nin panik halinde olduğunu ileri süren Ören, “Niye üzerini örtüyorsunuz? Şimdi 20 yıldır ‘İSKİ, İSKİ’ diye bir marş haline getirdiniz. Şimdi biz de ‘Bilal, Bilal, Bilal’ diye 20 yıl konuşalım mı?” dedi.

Ören, AKP sıralarından gelen itirazlar ve “şu an yaptığınız iftira” sözleri üzerine, şunları söyledi:

“Nasıl bir iftira? Tutuklulukla ilgili 2 defa müracaat ediyorsunuz, tutukluluk süresinin devamına karar veriyor. Savcıyı değiştiriyorsunuz, yetmedi polis ve müdürü değiştiriyorsunuz. İçinize sinmiyor, yüzünüzden belli. Sinmiyor, sinmeyecek de. Eğer siz gerçekten bu batağın içinden çıkmak istiyorsanız dün söylediklerinizi bugün kulaklarınızın duyması gerekiyor. Burada oturan arkadaşlarınız diyordu ki ‘biz kimseye biat etmeyiz, biat bizim kültürümüzde yok.’ Tutturmuşsunuz Kemalizm. Bir ‘izm’ takmışsınız, kişiye biat ediyorsunuz. Konuşulanları ne yapacağız. Dün dündür, bugün bugündür. Arkadaşlar, ‘biz biat ederiz, itaat ederiz, yolunda da ölürüz’ diyor.”

Metiner’in, “Aynen ölürüz” karşılığını vermesi üzenine Ören, “Biz de Mustafa Kemal Atatürk için ölürüz. Ama biz biat, itaat etmeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ü sevdiğimiz için onunla birlikte hareket ederiz” dedi.

Bunun üzerine CHP sıralarından alkışlar geldi.

Söz alan Metiner, Ören’e, “Bırak da kimi, ne kadar, nasıl seveceğimize biz karar verelim. Biatın anlamını bilmiyorsan, öğrenirsin. ‘Sadakatle bağlılık’ demektir. Biz liderimize sadakatle bağlıyız. Söylediğimiz budur, zoruna gidiyorsa gitsin. Biat, itaat dediğiniz şey bizim nezdimizde kötü olan bir şey değildir. Biz ihanetçilerden değiliz. Liderimize sadakatle bağlıyız, ölümüne de arkasındayız” karşılığını verdi.

Tekrar söz isteyen Ören, şunları kaydetti:

“İsim zikretmediğim halde bir kelime üzerinde bir görüş belirtiyorsanız o zaman siz arşivlere bakacaksınız. Grup başkanvekillerinizin, başbakan yardımcılarınız ve zatınız neler söylemiş. Sadece Allah’a biat edileceğini söyleyen siz değil misiniz. Şu an biatı nereye çevirdiniz. Yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü çevirdiniz, ’200 yüzyılın lideri Tayyip Erdoğan’ demeye başladınız.”

AKP sıralarından yeniden itirazlar gelmesi üzerine, Ören, “kızmayın, sinirlenmeyin” dedi.

AKP’nin önerisi kabul edildi.

Kaynak: http://sozcu.com.tr/2014/gundem/mecli...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0