Görüş Bildir
Haberler
Meclis Karıştı: Milletvekilleri Birbirine Girdi, CHP'li Özkoç'a Soruşturma Açıldı

etiket Meclis Karıştı: Milletvekilleri Birbirine Girdi, CHP'li Özkoç'a Soruşturma Açıldı

TBMM'de CHP'li Engin Özkoç'un konuşması sırasında AKP ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı. Engin Özkoç hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Gül, savcılığın hazırladığı fezlekenin hızlıca Meclis'e sevk edileceğini bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilginç başkanlığında toplandı. Genel Kurulu'da CHP'nin İdlib'de Türk askerlerinin güvenliğine ilişkin grup önerisi görüşülürken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, kürsüye çıktı. Özkoç'un, Genel Kurul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözlerine AKP sıralarından tepki geldi.

Özkoç'a verdiği önergeyle ilgili konuşmasını söyleyen AKP'liler "Onursuzluk yapma, adilik yapma" diye bağırdı 🎥

Özkoç'un üzerine bir grup milletvekili yürüyünce gerginlik arttı. CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. Arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya döndü.

Kavga anları kameraya böyle yansıdı 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Yaşananlar nedeniyle genel kurula ara verilirken, gerginlik devam ediyor.

CHP'li Özkoç'a "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması

CHP'li Özkoç'a "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması

Ankara Cumhuriyet BaşsavcılığıCHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan resen soruşturma başlattı.

Özkoç: "Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz"

Özkoç: "Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yaşanan olayların ardından Twitter hesabından 'Ben bir kişinin değil, milyonların sesiyim. Tehditler, yumruklar bizi yıldıramaz. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türkleriz.Biz lekesizleriz. Ve mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!' mesajını yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis Başkanı Şentop: "Hakaretlerin Meclis'te yeri yok"

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te yaşanan kavgayla ilgili şunları söyledi:

'Herkes farklı da olsa eleştiri kabilinden de olsa görüşlerini ortaya koyabilir ancak basit, alelade, seviyesizce, alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir, ifade hürriyeti de değildir. Özellikle Anayasa'nın 104. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır. Bu tahrikkar hareketlere, ifadelere karşı Meclisteki bütün arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı dikkatli olmaya, tahriklere kapılmamaya, Meclis çatısı altında milletimizin görmek istemediği olayların yaşanmasına zemin oluşturmamaya davet ediyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etmelidir.' 

Basın mensuplarının, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine Şentop, Genel Kurul ve Meclis çalışması kabilinden olmadığı için bununla ilgili hususun normal yargının incelemesinde bulunduğuna işaret ederek Cumhuriyet Başsavcılığının Özkoç hakkında soruşturma başlattığını anımsattı.

Fezleke Meclis'e geliyor

Fezleke Meclis'e geliyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP'li Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılması için, savcılığın hazırladığı fezlekeyi derhal Meclis'e sevk edeceklerini bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
375
91
67
66
21
16
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Muhammed Gungor

Yurtta çocuklara tecavüze yıllarca hüküm veremeyen mahkemeler anında erdoğana hakaretten kararı verebiliyor ne kadar güzel adalet sistemimiz var Çomaristan o... Devamını Gör

gok.han

Adam bu kisi cumhurbaskani olamaz demis,cumhurbaskani olarak tanimiyorum kastiyla Tayyip Erdogan a hakaret etmis,Cumhurbaskanina,Cumhurbaskanligi makamina de... Devamını Gör

limbo

Benim en midemi bulandıran şey ise bir zamanlar " Sayın Öcalan düşüncelerinden dolayı değil aldığı kellelerin hesabını verdiği için içeridedir" diyen adama, ... Devamını Gör

Eski_id

Benzinli ye geçememiş gazla çalışan, güce tapan, kendisinden daha çok sesi çıkana boyun eğen, pek çok mhp seçmeni de maalesef aynı kafada.. ülkenin en büyük ... Devamını Gör