Görüş Bildir
Haberler
MEB'in Yapacağı Atama ve Kontenjan Dağılımı Kimseyi Memnun Etmedi: 'Öğretmene Reva mı Bu?'

MEB'in Yapacağı Atama ve Kontenjan Dağılımı Kimseyi Memnun Etmedi: 'Öğretmene Reva mı Bu?'

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 20 bin öğretmen alımındaki kontenjan dağılımı açıklandı. 40 bin atama beklenirken MEB'in 20 bin açıklaması ve din kültürü öğretmenliğine ayrılan kontenjanın fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarına ayrılan toplam kontenjana eşit olması tepkilere neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tepki çeken 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin takvimi ve kontenjanları açıklandı. 

Buna göre, ön başvurular 15-26 Mart’ta alınacak, sözlü sınavlar 17 Mayıs-6 Haziran’da yapılacak, sonuçlar 8 Temmuz’da açıklanacak. İtirazlar ise 2 Ağustos’ta sonuçlandırılacak. Atama tercihleri 1-6 Eylül’de alınacak, sonuçları ise 8 Eylül’de duyurulacak. 

En çok atama yapılacak alanları ise 

  • 2883 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 

  • 2094 kontenjanla özel eğitim, 

  • 1938 kontenjanla İngilizce, 

  • 1805 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği oluşturdu. 

  • Fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarına ayrılan toplam kontenjanın 1834 olması da dikkat çekti. 

Atama takviminin, 7 aylık sürece yayılması da öğretmenler ve eğitimciler tarafından tepkiyle karşılandı. Takvimin yayımlanmasının ardından sosyal medyadan tepki gösteren öğretmen adayları, “Ziya Selçuk istifa” ve “Öğretmenler için artık yoksunuz” gibi etiketlerle paylaşımlarda bulundu.

"Bu atama, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz"

"Bu atama, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz"

Cumhuriyet'e konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, pandemi sürecinde 20 binin üzerinde öğretmenin emekli olduğunu, atanacak öğretmenlerin öğretmen açığını kapatmak bir yana, pandemi sürecinde emekli olan öğretmen sayısını bile karşılamadığını belirterek, “Çok sayıda öğretmen de yaz ayında emekli olacak. Bu atama, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz” dedi. “Öğretmenler en ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak?” sorusunu yönelten Yıldırım, ataması yapılacak öğretmenlerin en geç nisan başında öğrencilerle buluşması gerektiğine işaret ederek, “Bu durumu, eğitime verilen önemin ve ekonomik krizin yansıması olarak görüyoruz. 20 bin öğretmene maaş vermemek, erken başlatmamak için 7-8 ay sonraya işaret ediyorlar. Muhtemelen ekim ayında başlatmayı düşünüyorlar. MEB, öğretmen olmadan çocukların eğitim eksiğinin giderilemeyeceğinin farkında değil. Ek öğretmen alımı yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"İhtiyaç varmış gibi gösterildi"

"İhtiyaç varmış gibi gösterildi"

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile Arapça gibi alanlara ayrılan kontenjanlara dikkat çeken Yıldırım, ders seçimi döneminde “öğrencilerin dini seçmeli derslere yönlendirildiğini” anımsatarak, “seçmeli derslerin asıl dersler gibi belirtildiğini ve bu şekilde dini derslere ilişkin öğretmenlere ihtiyaç varmış gibi gösterildiğini” vurguladı. 

“Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu dersler, fen bilimleri dersleri. Alınacak fazladan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle ne yapılacak? İdareci atamalarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri mi atanmaya çalışılacak?” sorusunu yöneltti. Yıldırım, akademik eğitim almak isteyen öğrencilere, seçmeli dersler aracılığıyla imam hatiplerdeki gibi dini dersler verdirilmeye çalışıldığını söyledi.

Açıklanan kontenjanlara sosyal medyanın tepkisi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
27
9
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Arapça öğretmeni 500, kendi anadilimiz olan Türkçe öğretmeni 900. Adım adım Afganistan'a koşuyoruz. Eminim ülkücüler bu gidişattan aşşırı memnundur.

Sedat Yılmaz

Uzaya da dua ederek çıkarsınız artık.

albusseverus

Haftada 1 kere görülen din dersi 1805 atama yapacak şaka gibi ya..Fizik kimya biyoloji gibi dersler ise resmen yok sayılıyor..Bi ülkede pozitif bilimler yok ... Devamını Gör