Görüş Bildir
Haberler
15 Bin Öğretmen Alımı: Din Kültürü, Türkçe ve Matematiği Yine Solladı

15 Bin Öğretmen Alımı: Din Kültürü, Türkçe ve Matematiği Yine Solladı

Batuhan
23.09.2021 - 15:34 Son Güncelleme: 23.09.2021 - 17:50

2016-2021 yıllarını kapsayan beş yılda gerçekleştirilen öğretmen atamalarında toplam kontenjanın yüzde 10’unu oluşturan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı, 15 bin ek atama kontenjanından da aslan payını aldı. En fazla kontenjan ayrılan dördüncü branş olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Türkçe, Matematik, Fizik ve İngilizce branşlarını geride bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen alımı için branş ve kontenjan dağılımını açıkladı.

Öğretmen atamalarında hemen her yıl en fazla kontenjan alan branşlar arasında bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Ocak 2022’de gerçekleştirilecek ek 15 bin sözleşmeli öğretmen alımlarında da öne çıktı. 

BirGün'ün aktardığı habere göre Din Kültürü için bin 30 kontenjan ayrıldı.

En çok atama yapılacak alan 2 bin 175 kontenjan ile Sınıf Öğretmenliği, en çok atama yapılacak ikinci alan bin 755 ile Özel Eğitim olurken bin 302 ile Okul Öncesi branşı üçüncü sırada yer aldı. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşı ise aralarında Türkçe ve Matematiğin de yer aldığı toplam 105 branşı geride bırakarak, en çok atama yapılacak dördüncü branş oldu.

Her atamada ayrıcalıklı

Her atamada ayrıcalıklı

Resmi verilere göre, MEB’in 2015-2020 dönemlerinde yaptığı atamaların tümünde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşına öncelik verildi. 

Bütün atamalarda ilk üçüncü sırada yer alan din kültürünü sadece sınıf öğretmenliği geçti. 

Son 5 yıldaki atama kontenjanlarının yaklaşık yüzde 10’u din kültürü öğretmenlerine ayrıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dasdasd

alt tarafı 1 tane kitabı var nasıl okulunu açarlar aklım almıyor. matematik ve fen ile nasıl kıyaslanır ya şaka gibi. o 1 tane kitabı okuyup anlamaktan aciz ... Devamını Gör

Bozkurt

Sözde halk istiyor diye iki okuldan birini İmam Hatip yaptılar. 15 yaşındaki çocuğun beynini dogmalarla yıkamak zor olduğundan 4+4+4 ile bunun da önüne geçme... Devamını Gör

Mr Logical

Bunun temel sebeplerinden biri o branşta ciddi oranda açık olması. Çünkü öğretmen olarak kadroya alınanlar bir süre sonra müdür yardımcısı, müdür, şube müdür... Devamını Gör