Görüş Bildir
Haberler
MasterChef Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? MasterChef Leblebi HelvasıTarifi..

MasterChef Leblebi Helvası Nasıl Yapılır? MasterChef Leblebi HelvasıTarifi..

Gaye Sülün
22.09.2021 - 00:19

MasterChef'te leblebi helvası tarifi bu haftanın dokunulmazlık yemeklerinden biri oldu. Yarışmacılar birbirinden lezzetli leblebi helvası yaparak yarıştı. Leblebi helvasının tarifi, tatlı severlerin merak konusu haline geldi. Peki, MasterChef leblebi helvası nasıl yapılır, gerekli malzemeleri neler? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tatlı severlerin denemesi gereken leblebi helvası tarifini siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Peki, 21 Eylül MasterChef 2021 leblebi helvası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? detayları sizin için derledik.

LEBLEBİ HELVASI MALZEMELER

  • 1 su bardağı tepeleme leblebi tozu ( Leblebi tozunu elde etmek için yaklaşık 1 su bardağı leblebiyi robotta çekebilirsiniz. )

  • 100 gram tereyağı ( arzu eden sıvı yağ kullanabilir )

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı süt

  • Üzerine koymak için toz tarçın

LEBLEBİ HELVASI TARİFİ

Leblebi helvası için, önce tereyağını derin bir tavanın içinde eritin. Eriyen yağın içine leblebi tozunu ilave edin ve ağır ateşte kavurmaya başlayın. Leblebi tozu hafif kavrulduktan sonra, bunun üzerine toz şekeri ve sütü ilave edin. Bu arada malzemeleri hızlı bir şekilde karıştırın. Topaklanmasına dikkat edin. Malzemenin hepsi iyice karıştıktan sonra, helvanın 3-4 dakika kadar pişmesini sağlayın. Daha sonra ocağın altını kapatın. Leblebi helvası ılınınca, bunu kalıpla ya da elinizle sıkarak şekillendirin. Arzu edenler leblebi ununu kavururken içine ceviz, badem, dolmalık fıstık gibi malzemeler ilave ederek, helvayı zenginleştirebilir.

Helva biraz soğuyunca olunca şekillendirme işlemini yapabilirsiniz.  Helvanızı servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz toz tarçın gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın