Görüş Bildir
Haberler
Maşallah Demeden Geçmeyelim: Sabah 9 Akşam 5 Çalışıp Sıkıntıdan Patlayanların Kıskanacağı 15 Meslek

Maşallah Demeden Geçmeyelim: Sabah 9 Akşam 5 Çalışıp Sıkıntıdan Patlayanların Kıskanacağı 15 Meslek

Mia Zona
23.08.2020 - 10:56

İnsanın radikal bir karar alıp sektör değiştiresi geliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. e-Spor Oyuncusu

1. e-Spor Oyuncusu

e-Spor oyuncularının değeri son yıllarda oldukça arttı. Artık bu meslekten çok güzel paralar kazanılabiliyor. Video oyunu oynayarak para kazanmak birçok kişinin hayali olsa da bunu başarabilmek için uzun saatler harcayıp refleksleri geliştirmek ve iyi strateji yapabilmek gerekiyor.

2. Spor veya Magazin Yorumcusu

2. Spor veya Magazin Yorumcusu

Magazin ve spor yorumculuğu birçoğumuzun günlük hayatta maaş almayarak yaptığı bir şey olduğu için bir de bunu yaptığınız için para kazandığınızı düşünsenize... Tek yapmanız gereken birkaç saat boyunca hangi futbolcunun performansının düşük olduğu veya hangi ünlü ismin yeni aşka yelken açtığı hakkında konuşmak.

3. Sosyal Medya Uzmanı

3. Sosyal Medya Uzmanı

Bugün sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmayan kişi sayısı oldukça az. Bu yüzden de insanlar bir şekilde fazla takipçiye sahip sosyal medya hesaplarını rahatlıkla yönetebileceğini sanıyor. Sosyal medya uzmanlığı pratikte kolay gibi görünse de aslında çok fazla detaya sahip. Ama oldukça keyifli bir iş olduğu da ortada.

4. YouTuber

4. YouTuber

Sokağa çıkıp çocuklara 'Hangi mesleğe sahip olmak istiyorsun?' diye sorduğunuzda en yaygın cevap YouTuber olacaktır. Bunun sebebi tabii ki YouTuberların yalnızca video çekerek yaşadıkları lüks hayatlar. Ancak her videonun ardında yayınlanma aşamasına kadar çok yoğun bir çalışma olduğunu da söyleyelim.

5. Seslendirme Sanatçısı

5. Seslendirme Sanatçısı

Seslendirme sanatçıları, seslendirme yaparken bir oyuncu gibi mimiklerini kullanır, hareket eder ve böylece de başarılı işler ortaya çıkar. Seslendirme sanatçısı olmak birçok kişinin hayallerini süsleyen meslek olsa da aslında izleyiciye duyguları aktarabilmek oldukça zorlu bir iş ve düzgün bir diksiyona sahip olmak gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Etkinlik Organizatörü

6. Etkinlik Organizatörü

Çeşitli konserler, seminerler, festivaller, düğünler, büyük veya küçük ölçekli partiler ve aklınıza gelebilecek her türlü etkinliğin arka planında yer alan etkinlik organizatörleri, etkinliğin hazırlık aşamasında başını kaşıyacak vakit bulamasa da sonunda etkinliklerin keyfini çıkarıyorlar.

7. Yemek Eleştirmeni

7. Yemek Eleştirmeni

Vedat Milör'ün yemek eleştirmenliğini televizyona taşımasıyla birçok kişinin ideal meslek anlayışı allak bullak olmuştu. Ancak ne yazık ki yemek yemeyi sevsek de damak tadımız bir Milör etmiyor...

8. Kafe Sahibi

8. Kafe Sahibi

Zaman zaman herkes işinden bıkıp 'Elimde ne var ne yok satıp tatlı bir kafe açacağım' düşüncesine girmiştir. Bunu gerçekleştirecek kadar cesaretli olup başarılı olan da var, birkaç ay sonra pişman olup kafeyi devretmeye çalışan da...

9. Turist Rehberi

9. Turist Rehberi

Tarihi yerler hakkında her türlü bilgiye hakim olmak ve gezerek para kazanmak için güzel bir yol gibi görünse de aslında turist rehberliği fiziksel olarak çok yorucu bir meslek.

10. İçerik Üreticisi

10. İçerik Üreticisi

Artık neredeyse tüm firmaların internet üzerinden işlerini devam ettirdiği düşünülürse içerik üreticiliğinin neden bu kadar yaygınlaştığının cevabı da bulunabilir. İçerik üreticileri genellikle home office çalıştıkları için insanların ilgisini çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kütüphaneci

11. Kütüphaneci

On binlerce, hatta yüz binlerce kitabın arasında oturmak, gün boyunca kitap okumak için saatlerce fırsatınız olması ve sessiz sakin bir alanda çalışmak müthiş geliyor değil mi? Kesinlikle öyle.

12. Influencer

12. Influencer

Yukarı kaydırmalı linkleri ile tanıdığımız influencerlar, sosyal medyada hayatlarını bizimle birlikte yaşıyorlar. Bu meslek onlara ücretsiz ürünler ve birçok alanda ayrıcalık tanısa da hayatta hiçbir anının özel olamaması ve insanlar tarafından sürekli eleştirilme korkusunu yaşamak zor olsa gerek.

13. Müzisyen

13. Müzisyen

Dönemler değişse de müzisyenlik her zaman kıskanılan meslekler arasında yerini alıyor. Her ne kadar her müzisyen tek sahneyle yüz binler kazanamasa da müzikle iç içe olmak, müzikle saatlerini geçirmek büyük bir şans. Tabii emeğinin karşılığını alabildiği sürece.

14. Seyahat Yazarı veya Gezi Programı Sunucusu

14. Seyahat Yazarı veya Gezi Programı Sunucusu

Dünyanın çeşitli yerlerini gezerek kayıt altına alan kişileri kıskanmayan yoktur. Ancak birçok yapımcı gidilen yerler için büyük bir bütçe ayırmak istemediği için çekimler olabildiğince kısa sürede tamamlanmaya çalışılıyor. Durum böyle olunca da yorgun ve hızlı bir şekilde gezi gerçekleştiriliyor. Yine de gezerek para kazanma fikri mükemmel görünüyor.

15. Moda Bloggerı

15. Moda Bloggerı

Eski sevgilisinden borç alarak 10 dolarlık bir blog açan Chiara Ferragni, moga bloggerı denildiğinde akla ilk gelen isim. Onun sıfırdan böylesine lüks bir hayata sahip oluşu, modayla ilgilenmeyen insanların bile moda bloggerı olma hevesini artırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
27
22
7
7
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
semih84

Sabah 9 aksam 5 diye bir is yok buarada bulursan söyle gireyim bende sıkılayım.

gaydırı guppak

kütüphaneci ile influencerı aynı galeriye koyarken hiç mi utanmadınız

Ayla Eflatun

var işte ben çalışıyorum.. ama berbat getiri gidere yetmıyor

Mutlu Binboğa

Sabah 9 akşam 5 ha 🤣😂🤣😂🤣 öyle birşey varsa banada söyleyin hemen gireyim ise. Saat sekizde geç kaldığımız da azarı yiyoruz. Akşam sekizde işten cikarsak kurb... Devamını Gör