Görüş Bildir
Haberler
Marvel Cinematic Universe(MCU)'ün Çıkarması Heyecanla Beklenen 10 Filmi

Marvel Cinematic Universe(MCU)'ün Çıkarması Heyecanla Beklenen 10 Filmi

Engin Karakullukçu
11.09.2014 - 02:38 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 16:29

1. AVENGERS: AGE OF ULTRON

1. AVENGERS: AGE OF ULTRON

1 Mayıs 2015'te vizyona girecek film hem MCU'ya yeni bir yön verecek, hem de Marvel evreninin kapılarını daha da geniş bir şekilde açacak. Zaten Marvel, Guardians of the Galaxy ile farklı evrenleri seyirciye yavaştan kabul ettirmiş durumda. Avengers Age of Ultron'da da bu evrenler söz konusu hale gelebilir. Ayrıca yeni karakterler de izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Scarlet Witch ve Quicksilver yeni filmde Avengers'a katılacak iki isim. Yine ana Avengers karakterlerinden olan Vision da görücüye çıkacak. Ve gelelim ana kahramanımız Ultron'a... Orijinal hikayesinde Hank Pym tarafından yaratılan ve Tony Stark'ın yardımlarıyla geliştirilen, sonradan ise zıvanadan çıkan çılgın robot Ultron Avengers'ın en tehlikeli düşmanlarından biri. Ayrıca Captain America: The Winter Soldier'ın end credits kısmında karşımıza çıkan, yine Avengers'ın azılı düşmanlarından biri olan Hydra lideri Baron Von Strucker da filmde Avengers'ın uğraşması gereken konulardan biri. (Malum elinde Loki'nin asası var.) 

   Toparlarsak Avengers'ın yeni filmi bomba gibi gelmeye hazırlanıyor. Ayrıca ileride çıkacak Marvel filmleri hakkında da pek çok bilgi edineceğimiz bir film bizleri bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. ANT-MAN

2. ANT-MAN

12 Temmuz'da gösterime girecek olan Ant-Man hakkında henüz fazla bir bilgi yok. Ancak Hank Pym'ı yaşlı bir bilim adamı olarak gösterecek olmaları biraz tepkiyle karşılanmış durumda. Malum orjinal Ant-Man Hank Pym. 

Filmin konusuna kısaca değinecek olursak bilim adamı Hank Pym'ın geliştirdiği bir başlık, onun boyutsal olarak değişimler göstermesini sağlıyor. Bir böcek kadar küçülebiliyor ya da bir bina kadar büyüyebiliyor. Avengers'ın ana karakterlerinden biri olan Ant Man'in filminde, Avengers üyelerinden bazılarıyla karşılaşabiliriz (Özellikle Tony Stark). Yine sonradan Giant Man olacak Scott Lang ve Avengers'ın ana üyelerinden olan Wasp da bu film ile karşımıza çıkacak. 

Ultron'un asıl yaratıcısı olan Hank Pym, bir ihtimal Avengers Age of Ultron'da da karşımıza çıkabilir.

3. CAPTAIN AMERICA: THE FALLEN SON

3. CAPTAIN AMERICA: THE FALLEN SON

2016 yılında vizyona girecek Captain America'nın yeni filminde konu malum... Captain America: The Winter Soldier'da, eski dostu Bucky'i karşısında düşmanı olarak bulan Steve Rogers, dostunu geri kazanmak için onun peşine düşecek. Filmde, yine ikinci filmde olduğu gibi Falcon, Black Widow ve Nick Fury'i görmek mümkün. İkinci filmin son sahnesinde Captain America müzesine giden ve kendi hakkındaki gerçekleri öğrenen Bucky'in, Captain America'nın safına geçmesi bekleniyor. Hatta kim bilir, belki Avengers'ın üçüncü filminde o da bir Avengers üyesi olarak karşımıza çıkar. 

Beklenen asıl süpriz ise Captain America'nın ilk filminde ortadan kaybolan Red Skull. Her ne kadar öldü sanılsa da aslında elinde Tesseract'ı tutan Red Skrull farklı bir boyuta ışınlanmıştı. Geri gelmesi pek bir mümkün.

4. DOCTOR STRANGE

4. DOCTOR STRANGE

Marvel'ın merakla beklenen filmlerinden biri de yine 2016 yılında vizyona girecek Doctor Strange. Marvel'ın güçlü karakterlerinden biri olan Doctor Strange'ın, Marvel evrenine etkisi oldukça fazla. İlk olarak Captain America: The Winter Soldier'da adı geçen Stephen Strange, büyü gücünü muazzam şekilde kullanabiliyor. Bunun yanında telepati, astral seyahat, ışınlanma gibi pek çok gücü de var. Yeryüzünün en güçlü büyücüsü olan Doctor Strange'in filmi hakkında ise henüz bilinen pek bir şey yok. Avengers: Age of Ultron filminde küçük de olsa gözükebilme ihtimali var.

5. THOR: RAGNARÖK

5. THOR: RAGNARÖK

Marvel'ın en güçlü karakterlerlerinden biri olan Yıldırım Tanrısı Thor, kısa bir aradan sonra tekrardan kendi filmiyle izleyenlerle buluşacak. İskandinav mitolojisinde evrenin sonu anlamına gelen Ragnarök ismi herkesi heyecanlandırmış durumda. Ancak film hakkında bilinen henüz bir şey yok. Tahmin yürüterek şunları diyebiliriz; Thor: The Dark World'de Odin'in yerini alan Loki'nin akıbeti henüz belli değil. Bu filmde, yine Thor üvey kardeşiyle uğraşacağa benziyor. Hemde bu sefer diğerlerinden çok farklı ve zorlu bir şekilde. Malum Ragnarök deyince akla 9 realms( dokuz diyar)'in birbirine gireceği, ve sonunda Thor'un dev yılan Jormungard'ı öldürmesiyle sona eren bir savaş akla geliyor. (Mitolojide Thor Jormungard'ı öldürür, fakat dövüş sırasında yılan tarafından ısırılır ve Hakk'ın rahmetine kavuşur). Bir diğer olasılık ise Asgard'ın da içinde bulunduğu 9 diyardan biri olan Muspelheim. Thor The Dark World'de gözüken Muspelheim'in özelliği ise Thor'un en büyük düşmanı olan Surtur'un evi olması. Filmde Thor'un Surtur'la yüzleşmesi de muhtemel.

6. GUARDIANS OF THE GALAXY: WAR OF KINGS

6. GUARDIANS OF THE GALAXY: WAR OF KINGS

İlk filmi ile kendine hayran bırakan, Marvel'ın gişe şampiyonu filmi Guardians of the Galaxy, muhteşem derecede beğeni toplamış durumda. Filmin en büyük özelliği ise Marvel evreninin tam ortasında olmasında. Uzaylılar, başka gezegenler, başka evrenler, başka boyutlar... Filmin bütün kapıları sonuna kadar açık. Bunun yanına James Gunn gibi bir senarist/yönetmen de eklenince bu filmden her şey beklemek mümkün. Gelelim konuya. War of Kings isminden gidersek, koruyucuların bulunduğu evrende büyük sorun olan Kreeler yine başı çekecek gibi. Bu arada infinity stone'u  elinden kaçıran Thanos da ortalığı dağıtacak gibi. Tahmin yürütecek olursak Kreeler, Skrullar gibi Marvel'ın tehlikeli ırkları birbirine girecek ve yeni birçok Marvel karakteri bizi bekliyor. Adam Warlock, Nova, Ms. Marvel.. İlk filmiyle patlama yapan Guardians of the Galaxy yine ortalığı yıkacak gibi. İlk filmin sonunda babasının arayışına giren Star Lord, ekibini ve içinde bulunduğu kaosu dünyaya da sürükleyebilir. Kim bilir belki filmde Avengers'dan da ufak bir yardım alırlar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. BLACK PANTHER

7. BLACK PANTHER

Marvel'ın sert çocuğu Black Panther de sonunda seyirci ile buluşacak. Film hakkında bir şeyler söylemek için çok erken. Bildiğimiz tek şey ise Captain America'nın elinden düşürmediği kalkanının ana maddesi olan Vibranium'un dünya üzerinde sadece Wakanda topraklarında bulunuyor olması. Wakanda'nın kralı ise ölen babasının yerine geçen T'Challa. Yani Black Panther. Bakalım Black Panther Avengers'a katılacak mı?

8. WORLD WAR HULK

8. WORLD WAR HULK

Sıra geldi Kızgın Yeşil Dev'e... Kendine ait filminin üzerinden epeyce bir zaman geçen Hulk için tek bir yarım kalmış iş var. Betty... Ana düşmanı olan General Ross'un, Tony Stark'tan yediği ayardan sonra Hulk'un peşine tekrardan düşmesini pek beklemiyorum. Ancak Hulk, yani Bruce Banner, uzun süredir tek aşkı Betty'den uzak. Film romantizm falan olmayacak tabi ancak, ana konu Betty üzerine olabilir. Eğer Marvel World War Hulk çizgi roman serisinden yola çıkarak bir film yaparsa işte o zaman işimiz var. Çünkü seride Hulk, içinde bazı Avengers üyelerinin de bulunduğu pek çok Marvel karakteriyle epey bir kapışıyor. Tabi filmlerin gidişatına bakıldığında Marvel'ın çizgi roman serisine uymasını pek beklemiyorum. Kısaca World War Hulk tam bir süpriz yumurta.

9. INHUMANS

9. INHUMANS

Marvel'ın en bilinmedik, en kestirilmedik filmi şuan Inhumans.. Kökenleri Kree - Skrull savaşına dayanan Inhumans, Guardians of the Galaxy: War of Kings filminde karşımıza çıkabilir. 6 ana karakterden oluşan grupta, üyelerin farklı süper güçleri bulunmakta. Marvel'ın şuan en son planında olan Inhumans filmi bir ihtimal dahilinde 2017 yılında seyirciyle buluşabilir. Grubun belki de en etkili üyesi olan Black Bolt'u Vin Diesel'in oynama ihtimali yüksek.

10. AVENGERS: CIVIL WAR

10. AVENGERS: CIVIL WAR

Ve en merak edilene geldik. Avengers: Civil War...  Bu filme gelene kadar Ultron engelini muhtemelen aşmış olacak Avengers'ı bekleyen şey; Thanos... Infinity gauntleti muhtemelen ele geçirecek Thanos'u tek durdurabilecek şey Avengers. Ancak infinity gauntlet'siz bile hayvanus olan Thanos'la, bir de elinde infinity gauntlet ile baş etmek... Avengers'ın en büyük savaşı olacağı kesin. Filmde Guardians of the Galaxy üyelerini görmek mümkün. Yine yeni karakterler de katılacağa benziyor.(Adam Warlock, Nova, Black Panther, Ant-Man, Doctor Strange, Falcon, Winter Soldier). En büyük süprizlerden biri de Spider Man... Şu an Spider Man'in yayın hakları Sony'nin elinde. Bu nedenle MCU filmlerinde Spider Man'i göremiyoruz. Aynı şekilde yayın hakları Twentieth Century Fox Film de bulunan X-Men'i de... Ancak Sony'nin bir takım anlaşmalara sıcak baktığı söylentileri dolaşıyor. Eğer bu gerçekleşirse, Spider Man'i hak ettiği yerde, Avengers'ın arasında görebiliriz. 

Bu arada Civil War ismi kafalarda bir soru işareti uyandırıyor. Öyle ki Marvel'ın Civil War adlı çizgi romanında, dünyayı pek çok kez kurtarmış Avengers ve Marvel'ın diğer karakterleri kendilerini bir iç savaşta buluyorlar. Yan yana çarpışan kahramanlar, ikiye bölünüyor ve birbirlerine karşı oluyor. Sonunda da Avengers'ın dağılmasıyla süper kahramanlar rüyası bir süre son buluyor. Ancak Marvel'ın bu tarz bir filme girişmesi pek ihtimaller dahilinde değil.

MCU'dan bağımsız filmler

MCU (Marvel Cinematic Universe)'e dahil olmayan, ancak yine Marvel Entertaintment tarafından yapılan, ve gelecek yıllarda karşımıza çıkacak diğer filmlerin bazıları ise şu şekilde;

Gambit

Deadpool

X-Men: Apocalypse

Wolverine 3

Fantastic Four

Amazing Spider Man 3

Amazing Spider Man 4

Yazmayı unuttuğum birkaç film daha olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
49
22
18
11
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Aktürk

2016 bilgileri. kaptan amerika: the fallen son çıkmadı çıkmicak. yenilmezler:civil var değil de kaptan amerika: civil war çıktı şimdi yenilmezler 3ü ben bekl... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

marvel ve filmleri hakkında yazılmış oldukça kapsamlı ve doyurucu bir yazı.