Görüş Bildir
Haberler
Mars'ta Yaşama Fetva Çıkmadı!

Mars'ta Yaşama Fetva Çıkmadı!

yelda kahveci
20.02.2014 - 10:52 Son Güncelleme: 20.02.2014 - 17:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mars'ta Yaşama Fetva Çıkmadı!

Müslüman alimler Mars'ta yaşama karşı fetva çıkardı. Fetvanın gerekçesi ise Mars'ta yaşamak için haklı bir gerekçe olmaması.

Mars One projesiyle Mars'a koloniler kurmanın planlarını yaparken Birleşik Arap Emirlikleri Diyanet İşleri Başkanlığı fetva komitesi, Mars'ta yaşamaya karşı fetva yayınladı. Komite konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada Mars'ta yaşamanın riskli olduğu ve intihar ile eşdeğer olacağı gerekçesiyle caiz olmadığını vurguladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden haber veren Khaleejtimes sitesinin haberine göre Mars'a yapılması planlanan tek yönlü seyahatin İslam tarafından uygun görülmeyeceği gerekçesiyle caiz görülmediği ifade edildi.

Fetva kuruluna göre bu seyahate katılanlar ortada bir sebep yokken sonuçta acı bir ölümle ölecek ve ahirette de tıpkı intihar edenler gibi muamele görecek.

Birleşik Arap Emirlikleri fetva kurulu başkanı Dr. Faruk Hamada, fetvayı Kur'an-ı Kerim'de Nisa Suresi'nin 29. ayetindeki 'Herhangi bir sebeple nefislerinizi öldürmeyin. Şüphesiz ki Allah çok merhametlidir.' ayetine dayandırdıklarını ve insanın kendi hayatını bu şekilde riske atmasının İslam'a göre caiz olmadığını kaydetti.

UMUT YAVUZ / ROTAHABER

Kaynak: http://haber.rotahaber.com/marsta-yas...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0