Görüş Bildir
Haberler
Mars’a Gidecek Aday Sayısı 100’e Düştü. İşte Bazı Adaylar!

Mars’a Gidecek Aday Sayısı 100’e Düştü. İşte Bazı Adaylar!

GGWPClub
18.02.2015 - 12:03 Son Güncelleme: 19.02.2015 - 13:40

Mars One projesine tamı tamına 202. 586 kişi başvurdu. Mars'a gidişin olduğu ama dönüşün olmadığı, hayatını orada belki de en anlamlı şekilde sonlandırmak isteyen binlerce insan... Bilime yapacakları katkı ile Mars'ın kolonileşmesinin ilk öncülerinden olacak bu kişiler onları takip edecek diğer uzay fatihlerinin de işlerini kolaylaştıracaklar. Geçen hafta itibari ile 202.586 kişi arasından şanslı 100 kişi seçildi. 51'i erkek 49'u kadın olan bu şanslı grup önümüzdeki 10 yıl boyunca Mars'ın zorlu koşullarında yaşayabilmek için eğitim görecek. Bu eğitimleri projeye katkı sağlaması için televizyondan reality show olarak da sunulacak. Projeyi Hollandalı özel bir şirket üstlendiği için televizyon olayı ekonomik katkı açısından kulağa gayet mantıklı geliyor. 10 yıl sonunda eğitimi başarı ile bitiren 40 kişi Mars'a gitmeye hak kazanacak. Gruplar iki kadın ve iki erkek olmak üzere tek tek seferler düzenlerek Mars'a yollanacak, 2024'te ilk fırlatması gerçekleşecek her bir seferin maliyeti ise 6 milyar dolar tutacak.

21 yaşındaki İngiltereli astrofizik öğrencisi Maggie Lieu şanslı yüz kişiden biri, aşağıdaki videoda kendine yöneltilen soruları nasıl cevapladığını görebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maggie Lieu - Q&A

Kızıl Gezegen'e giderek ilk Marslılar olacakları için çok heyecanlanan astrofizik doktorasını almaya çalışan Lieu videoda merak edilen soruların bazılarını şöyle cevapladı.

'Kimse Mars'ın yerçekiminin fetüsü nasıl etkilediğini bilmediği için orada doğum yapılabilecek mi bilmiyoruz. Ayrıca yüksek radyasyon erkeklerin sperm sayısını etkiliyor. Fakat orada koloni kuracaksak üreme konusuna bir çare bulunmalı,' dedi. Kısıtlı bütçe ve Mars'ın şu an geri dönüş için yeterli imkanları sunmaması yüzünden yolculuklarının tek yön olmasına iyimser baktı, 'Teknoloji çok hızlı ilerliyor, 10 yıl sonra neler değişir bilemeyiz. NASA'nın insanlı Mars yolculuğu planları daha erken tarihlerde, belki onlarla bile gidebilirim.' Geri dönmek istemediğini zaten dönebilse bile yıllarca sürecek uzay yolcuğundan dolayı kaslarının ve kemiklerinin yıpranmasından dolayı sakat olacağını belirtti.

Kuyrukluyıldıza sonda da indirseniz üzerinizdeki gömleğin resimlerine takan insanlar olduğu gibi, Mars'a gidecek olsanız dahi sırf saçınızı boyattınız diye nefret mesajları alabiliyorsunuz. Lieu yorum yapanlardan birinin kendisinden saçının renginden dolayı ondan nefret ettiğini ve onu Amerikalı bir seri katile benzettiğini söyleyen türlü nefret mesajı aldığını da ekledi.

İngiltere'den 3 şanslı kişi eğitime katılmaya hak kazandı.

Kaynak: http://ggwpclub.com/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın