Görüş Bildir
Haberler
Marquez'in Ardından Ne Dediler?

Marquez'in Ardından Ne Dediler?

Onedio Medya
18.04.2014 - 16:08 Son Güncelleme: 18.04.2014 - 16:19

İspanyol dilinin en büyük yazarlarından biri kabul edilen Kolombiyalı gazeteci-yazar Gabriel Garcia Marquez'in hayata veda etmesi, tüm dünyada milyonlarca hayranını da yasa boğdu. ABD Başkanı Barack Obama'dan, şarkıcı Shakira'ya kadar birçok isim de üzüntüsünü dile getirdi.

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un da bulunduğu birçok devlet adamı, Marquez'in ailesine başsağlığı dileklerini gönderdi.

Marquez'in vefatının ardından yayımladığı mesajında 'Dünya, en hayalperest yazarlarından birini kaybetti' ifadesini kullanan Obama, küçük yaştan itibaren tüm eserlerini okuduğu yazarın büyük hayranı olduğunu belirtti.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos da Marquez'in ölümünden duyduğu üzüntüyü sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından duyurdu.

Marquez'in en ünlü eserine atıfta bulunan Santos, 'Tüm zamanların en büyük Kolombiyalısının ölümü yüzünden bin yıllık yalnızlık ve hüzün! Onun gibi bir dev asla ölmez' dedi.

ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton, Marquez'in insanoğlunun en temel acılarını ve sevinçlerini eserlerinde yansıtmayı başardığını söyledi.

Clinton, sözlerine şöyle devam etti:

'O eşsiz imgelem gücüne, düşüncelerinin berraklığına ve duygusal dürüstlüğüne her zaman hayran kaldım. Arkadaşı olmaktan, 20 yıldan uzun bir süredir o güzel yüreğini ve muhteşem zekasını tanımaktan gurur duyuyorum.'

Marquez'in yaşamının son 30 yılını geçirdiği Meksika'nın Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto da Twitter'dan 'Çağımızın en büyük yazarlarından birini kaybetmenin derin acısı içindeyiz' mesajını geçti.

'Gölgesi üzerimizde olacak'

Marquez'i 1982'de Edebiyat Ödülü ile onurlandıran Nobel Akademisi'nin Sekreteri Peter Englund, 'Büyük bir sanatçıyı kaybettik ancak eşsiz eserleri sonsuza kadar yaşayacak. Çoğu yazarın birer gölgeden ibaret olduğu dünyamızda Gabriel Garcia Marquez, gölgesi düşen büyükler arasındaydı. Ölümünden sonra da gölgesi üzerimizde olacak' dedi.

Kavga ettiği Perulu yazardan mesaj

Marquez'in ölümü, uzun yıllar devam eden atışmaların ardından 1976 yılında sokakta kavga ettiği Perulu yazar Mario Vargas Llosa'yı da derinden üzdü.

Marquez gibi Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Llosa, 'Eserleri ile edebiyat dünyasına büyük bir zenginlik kattı. Marquez, çok büyük bir yazardı' diyerek eski hısmına saygısını sundu.

Shakira da üzüntüsünü belirtti

Milyonlarca hayranının Marquez'e taktığı takma ismi kullanan Kolombiyalı şarkıcı Shakira da üzüntüsünü şöyle dile getirdi:

'Her zaman kalbimde olacaksın. Sevgili Gabo, sen bizler için eşi benzeri bulunmayacak bir armağandın, her zaman da öyle kalacaksın.'

Marquez ailesinin sözcüsü Fernanda Familiar, ünlü yazarın cenaze tarihinin eşi Mercedes ve oğulları Rodrigo ile Gonzalo tarafından belirleneceğini söyledi.

AA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/dunya/ma...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın