Görüş Bildir
Haberler
Markette Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Markette Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

selcuk gun
07.03.2014 - 22:49 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 23:05

Markette Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Markete gittiğinizde, alışveriş sonunda kasada gördüğünüz rakama “Nasıl bu kadar çok geldi? Anlamıyorum.” dememek için birkaç öneri:

Öncelikle fiyat araştırması yapmalısınız. Alacağınız ürünün hangi markette daha ucuz olduğunu inceleyebilirsiniz. Bazı dönemlerde marketler bazı markalar ile anlaşmalar yaparak fiyatlarında indirim yapıyor ya da kampanyalar düzenliyor. Bu bilgiler marketlerin internet sitelerinde haftalık olarak bulunabiliyor ya da el ilanları şeklinde duyuru yapılabiliyor. Bu sitelerden ve ilanlardan takipte olup, ürünleri bu dönemde almanızı tavsiye ediyoruz. Farklı marketlerde alışveriş yapmak aynı zamanda size spor yapma imkanı da sağlayacaktır. Her gün düzenli olarak yapmanız gereken yürüyüşünüzü de böylelikle yapmış olacaksınız.

“Vaktim az olduğu için markete gittiğimde ihtiyacım olan her şeyi bir anda almam gerekiyor.” diyorsanız da, gitmeden önce mutlaka “İhtiyaç Listesi” yapmanızı öneriyoruz. Bu liste size hem zaman hem de para kazancı sağlayacaktır. Gereksiz ürünleri almanızı engelleyecektir.

Tüketici davranışlarındaki incelemelere göre marketler cirolarını dengelemek adına, her ayın 15’inden sonra, ayın ilk günlerine göre ürünlerini daha hesaplı satıyor. Bütçeniz ve ihtiyacınıza uygun ise alışverişlerinizi ayın 15’inden sonraki dönemler için planlayınız.

Alışverişten önce mutlaka karnınızın tok olduğuna emin olun . Araştırmalar gösteriyor ki aç karnına alışverişe gitmek sepetinizde gereksiz pek çok ürünün bulunmasına yol açıyor.

Almak istediğiniz ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Raf görevlileri özellikle süt, yoğurt ve peynir gibi çabuk bozulan ürünlerin son kullanma tarihleri yakın olanlarını raflarda öne alıyor. Siz de dolabın kapağını açtığınızda ilk elinize gelen ürünü alma eğilimiyle, yakın tarihte bozulacak bir ürünü sepete koymuş oluyorsunuz.

İhtiyacınıza ve eve taşıyabilme kapasitenize göre ürünlerin mutlaka ekonomik boylarını tercih etmelisiniz. Ekonomik boy ambalajlarında kullanım zorluğu yaşıyorsanız, pazardan alacağınız çok şık plastik saklayıcılarla bu sorunu çözebilirsiniz.

Kaynak: http://www.kadincaozel.com/alisveris/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
7
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın