Görüş Bildir
Haberler
Marihuana'nın(Kenevir) Bilinmeyen 6 Faydası

Marihuana'nın(Kenevir) Bilinmeyen 6 Faydası

Samet Akçay
04.08.2015 - 15:22 Son Güncelleme: 04.08.2015 - 16:13

Marihuana(Kenevir) ve Sağlık

Kenevir Bitkisi (Cannabis sativa): Çiçekleri sarı renkte ve salkım halinde olan bir bitkidir. Hint Keneviri ya da Kendir Otu olarak da bilinen bu bitkiden uyuşturucu madde de elde edildiği için ekimi sınırlandırılmıştır.

Bu güne kadar kötü imajı ile tanınan marihuanaya(Kenevir) hiç bu gözle baktınız mı ? İşte marihuana hakkında algınızı değiştirebilecek 6 gerçek..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözde meydana gelen Glukom hastalığı tedavisinde kullanılması:

1. Gözde meydana gelen Glukom hastalığı tedavisinde kullanılması:

Göz sinirlerine zarar vererek, göz yuvarlağına baskı yapan

ve görme kaybına sebep olan Glukom hastalığı tedavisinde kullanıldığında etkili

sonuçlar yaratabilmektedir. Uluslararası Göz Enstitüsü’nün 1970’lerde yapmış

olduğu bir araştırmaya göre; glukom hastası kişilerin göz yuvarlağına olan

basıncın marihuana kullandıktan sonra azaldığı tespit edilmiştir. Bu araştırma

ile marihuana’nın Glukom hastalığının ilerleyişini yavaşlattığı ve görme

kaybını önlediği sonucuna varılmıştır.

2. Epilepsi Nöbetlerini kontrol altına almada kullanımı:

2. Epilepsi Nöbetlerini kontrol altına almada kullanımı:

2003 yılında Virjinya Üniversitesi’nde yapılmış olan bir araştırmada, epilepsi sahibi olan deney farelerine sentetik marihuana verilmiş ve bu farelerin ilacı aldıktan sonra 10 saat boyunca epilepsi nöbeti geçirmediği gözlemlenmiştir. Marihuananın içerdiği aktif  bir madde olan    tetrahidrokannabinol beyin hücrelerine etki ederek uyarılma hissini kontrol atına alıp rahatlama hissini düzenliyor, böylece epilepsi nöbetlerinde gözle görülür bir azalma sağlıyor.

3. Dravet Sendromunun sebep olduğu nöbetleri azaltıyor:

3. Dravet Sendromunun sebep olduğu nöbetleri azaltıyor:

Dravet Sendromu 1-4 yaş epilepsi tanısı konmuş çocuklarda ortaya çıkan bir nörolojik gelişim bozukluğudur. Bu sendroma sahip çocuklar geçirdiği şiddetli ateş nöbetleri sonucunda felç kalabilir yada beyin ölümü gerçekleşebilir.Bu sendrom uyku esnasında ani sıçramalara ve şizofrenik tavırlara sebep olmaktadır. Amerika’da son yıllarda birkaç aile Dravet sendromlu çocuğuna sakinleştirici haplar yerine marihuana tedavisi uygulamayı tercih ediyor.

4. Marihuananın içerdiği kimsayallar kanserin yayılmasını engelliyor:

4. Marihuananın içerdiği kimsayallar kanserin yayılmasını engelliyor:

California Pasifik Medikal Merkezi’nin 2007 yılında yapmış olduğu bir açıklamaya göre marihuananın içerdiği tetrahidrokanabinol kimyasalı kanserin başka hücrelere sıçramasını engelliyor. Moleküler Kanser Tedavi dergisinin yayınlamış olduğu bir makaleye göre kanser hücreleri ıd-1 genini kullanarak çoğalıyor fakat kanabidiol maddesi ıd-1 genini devre dışı bırakarak kanserin yayılmasını durduruyor.

5. HIV Tedavisinde Marihuana Kullanımı:

5. HIV Tedavisinde Marihuana Kullanımı:

ABD’de Luisiana State Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre marihuananın ölümcül HIV virüsünü yavaşlattığı gerçeği ortaya çıktı. 17 ay boyunca HIV bulaşmış bir maymuna uygun dozlarda marihuananın içindeki etken kimyasal madde olan THC verilerek virüsün hücrelerdeki yayılma hızı gözlemlendi. Yapılan araştırma sonucunda, virüsün mide bölgesinde yayılma hızının yavaşladığını gören bilim adamları, marihuananın HIV tedavisinde kullanılabileceği sonucuna ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parkinson’un yarattığı sarsıntıları önlüyor:

İsrail’de Parkinson hastaları ile yapılan yeni bir araştırmaya sonucunda, marihuana tüketiminin Parkinson’un sebep olduğu sarsıntıları ve ağrıları azaltarak, uyumayı kolaylaştırdığı sonucuna varıldı. Marihuana tedavisi gören Parkinson hastalarının motor fonksiyonlarında gözle görülür bir iyileşme olduğu raporu yazılmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0