Görüş Bildir
Haberler
Mardin'de Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı!

Mardin'de Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı!

Mardin'de Sokağa Çıkma Yasağı Uzatıldı!

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit ve Mazıdağı ilçelerinde bugün saat 18:00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin'in dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen 6 ilçesinde, bugün kaldırıldı. Ancak olayların sürmesi üzerine Valilik tarafından 5 ilçede bugün saat 18.00'den itibaren yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilik açıklamasında, '5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 1/C maddesi gereğince ortaya çıkan şiddet eylemleri nedeniyle bozulan asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için ilimiz Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde 08.10.2014 günü saat 18.00 itibariyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir' denildi.

SİİRT'TE BAYRAK İNDİRMEK İSTEYEN GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇILDI: 2 YARALI

Siirt'in Tillo İlçesinde göstericiler, karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna bugün saat 17.30 sıralarında molotoflarla saldırıp, Türk Bayrağı'nı indirmeye çalıştı. Bunu farkeden ve adı öğrenilemeyen akaryakıt istasyonu sahibi, göstericilere tabanca ile ateş açtı. Bu sırada araçlarına yakıt almak için istasyona gelen silahlı köy korucuları da havaya ateş açarak, göstericileri benzinlik istasyonundan uzaklaştırdı.

Açılan ateş sonucu henüz isimleri öğrenilemeyen 2 gösterici yaralandı. Olay yerine hareket eden ambulans, göstercilerin yola kurduğu barikatlar yüzünden uzun süre yaralılara ulaşamadı. Aynı şekilde itfaiye aracı ve ekibi de, yollara kurulan barikat yüzünden yanan işyerlerine müdahalede gecikti. 

Bunun üzerine askeri ekipler olay yerine gelerek, göstericilere müdahale etti. Askerler ile göstericiler arasında uzun süre silahlı çatışma yaşandı. Halen devam eden çatışmalarda ölen yada yaralanan kimse olmadı. Ancak devam eden çatışma nedeniyle kent merkezindeki gerginlik sürüyor.

NUSAYBİN'DE TANKLAR İPEKYOLU'NA ÇIKTI

Sokağa çıkma yasağının ikinci bir emre kadar uzatıldığı Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde göstericilerin iki gün kapalı tuttuğu uluslararası İpekyolu, güvenlik güçleri tarafından açıldıktan sonra akşam saatlerinde yeniden barikatlarla kapatıldı. İlçe merkezinde de yol kapatıp polise molotof, havai fişek ve taşlarla saldıran göstericilere, gaz bombası ve basınçlı suyla müdale edildi. Müdahale eden TOMA aracından mehter marşı çalındığı duyuldu. Olaylar sırasında PTT şubesi, bir araç ve Zeynel Abidil İlkokulu göstericiler tarafından yakıldı. Çıkan yangınlar itfaiye tarafından söndülürken, binalarda hasar meydana geldi.

İpekyolu'nu bir kez daha barikatlarla kapatan gruba, asker ve polis tanklarla karayoluna çıkarak müdahale etti. Göstericiler polis ve askere taş, havai fişek, ses bombası ve molotoflarla saldırdı. Bu sırada polis göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı. Bir süre devam eden olayların ardından tanklar olay yerinden çekilip, Midyat Kavşağı'nda konuşlandı. Karayolu üzerinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasındaki olaylar geç saatlere kadar sürdü.

BATMAN'DA OKULLAR TATİL

Sokağa çıkma yasağının yarın sabaha kadar süreceği Batman'da Valilik il genelinde ilk ve orta dereceli okulları Pazartesi gününe kadar tatil etti.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/mardinde-sokaga...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0