Görüş Bildir
Haberler
Mardin Dargeçit'te Ev Tarandı: 2 Ölü, 2 Yaralı

Mardin Dargeçit'te Ev Tarandı: 2 Ölü, 2 Yaralı

Deniz Gök
23.12.2015 - 23:16 Son Güncelleme: 24.12.2015 - 09:33

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Dargeçit ilçesinde, bir evin taranması sonucu bir babayla kızı hayatını kaybederken, aynı aileden iki kişi de yaralandı. AA, CHA ve İHA evin PKK'lılar tarafından tarandığını duyururken DİHA eve özel harekat polislerinin ateş açtığı bilgisini aktardı. Ölen 2 kişinin AK Parti İlçe Başkanı Beşir Kılınç'ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Mardin Valiliği'nden gelen açıklamada '20.30 sıralarında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarınca bir aileye yapılan silahlı saldırı sonucu Necim Kılıç ve Sabahat Kılıç isimli vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir' denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arşiv

Anadolu Ajansı, İHA ve CHA'nın aktardığı bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında PKK tarafından AK Parti ilçe başkanının akrabası olduğu belirtilen Necim K.'ın evi tarandı. 

11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçenin Saray Mahallesi'ndeki eve açılan ateş sonucu Necim K. ile Sebahat K.'nın olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Aynı aileden Fatma K. ve Selamet K. ise ağır yaralandı. 

Yaralıların Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirilirken güvenlik güçlerinin sevk edildiği bölgede operasyonlar başlatıldı.

DİHA: Özel harekat polisleri eve ateş açtı

Örgüte yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı ise eve ateş açanların PKK'lılar değil özel harekat polisleri olduğunu duyurdu. 

Olayla ilgili T24'e konuşan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da polisin akrep adı verilen araçla eve ateş açtığı bilgisini paylaştı.

Mardin Valiliği'nden açıklama: 'İnsanlıktan nasibini almamış caniler...'

Mardin Valiliği'nden açıklama: 'İnsanlıktan nasibini almamış caniler...'

Mardin Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: 

' Dargeçit İlçemizde 23/12/2015 günü saat: 20.30 sıralarında PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarınca Saray Mahallesi Kılıç Sokak No: 6 da bulunan bir aileye yapılan silahlı saldırı sonucu; Necim Kılıç (1945 doğumlu) ve Sabahat Kılıç (1981 doğumlu) isimli vatandaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Aynı aileden Fatma Kılıç (1965 doğumlu) ve Selamet Kılıç (1980 doğumlu) ise yaralı olarak kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişlerdir.

Sivil vatandaşlarımıza karşı insanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ederiz. Sorumlular en kısa sürede yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılacaktır.'

Ajanslar ve T24

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda