Görüş Bildir
Haberler
Manüel Hasta Yatakları

Manüel Hasta Yatakları

Hasta Yatağı Sınıfları

Hastaların daha rahat dinlenmeleri ve tedavi görürken daha rahat tedavi hareketleri yapabilecekleri ve günlük yaşantıların da ihtiyaçlarını kolayca sağlayabilecekleri hasta yatağı modelleri mevcuttur. Bu hastalar için üretilen yatakların insalar için oldukça faydalı olduğu ve kolay kullanımı sayesin de bakıcıları için de faydalı olması mümkündür. Farklı görsel ve özellikler de üretilen yatakları seçmek için yetkili bir sağlık personelinden ya da doktorunuzdan yardım isteyebilirsiniz. Son derece özel olan ve yapısı itibari ile diğer yataklardan oldukça farklı olan ürünlerin hasta kişileri için faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz. Öncelik ile tercih edeceğiniz yatak modeli anti bakteriyel olmak zorundadır. Bu sayede hijyen konusunun önüne geçebilir ve karyolaların kasası demir profil olduğundan dolayı paslanma durumlarına karşı önlem almış olabilirsiniz. 

Anti bakteriyel yapının sağlanması için hasta yatağı modelleri üretil aşamasın da belli başlı aşamalardan geçmektedir. En önemli olanı ise demir profilin boyanması durumudur. Elektrostatik toz boyalar ile özel fırınlar da boyanan yataklar paslanmaya karşı ömür boyu dayanmaktadır. İstanbul ilin de bu boyaları kullanan tek bir firma mevcuttur.

Diğer özelliği olan hareket etmesi ise ister manüel isterseniz de elektrikli motorlu olarak seçim hakkına sahipsiz. Manüel olan modeller de iki seçenek bulunmaktadır. Baş ya da hem baş hem de ayak tarafını hareket ettirebileceğiniz manüel yataklar mevcuttur. Adından da anlaşılacağı gibi el gücü ile hareket edebilen ve yatağın hareket etme kısımlarına bağlı olan çevirme kollarının döndürülmesi ile pozisyon alabilmektedir. Çevirme kollarının için de bulunan krank millerinin hareketi ile iste baş isterseniz de ayak tarafını hareket ettirebilirsiniz. Manüel hasta karyolası modelleri de sadece 2 hareketli ürünler mevcut olup üçüncü hareketi yani asansör hareketini yapmamaktadır. Kolların için de bulunan miller karyolayı komple kaldıramayacağı için kullanılmamaktadır. 

Günümüz de ilerleyen teknoloji sayesin de elektrikli motorlu modeller daha fazla tercih edilmektedir. Bu elektrikli modeller üzerin de bulunan el kumandası ya da paneller vasıtası ile tek tuşa basarak yatağın hareket etmesini sağlayabilirsiniz. En fazla tutulan model olan motorlu ürünler ile manüel modeller arasın da pekte fazla fiyat farkı bulunmamaktadır. Her bir model yatacak olan bireyin daha fazla dinlenmesine olanak sağlamak için üretilmiştir.

Kaynak: http://www.motorluhastayatagi.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın