Görüş Bildir
Haberler
Mantarın Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?

Mantarın Zayıflamaya Faydaları Nelerdir?

Diyet Listem
17.11.2015 - 16:00

Diyet ve spor yaparak kilo vermek isteyenler için mantarı öneriyoruz. Çünkü, mantarın faydaları sayesinde hem sağlıklı hem de hızlı kilo verebilmek mümkündür. Diyet Listem’ ekibi olarak sizler için bilimsel araştırma sonuçlarına göre mantarın faydalarını açıklıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ yakıcı özelliğe sahiptir

Bitkisel protein içeren mantar, yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Çünkü proteinler, kasları besler ve kötü yağ hücrelerinin küçülmesini sağlar. Bu açıdan mantar, diyette mutlaka tüketilmelidir.

Demir açısından zengindir

Kandaki demir değerlerini yükselten mantar, sağlıklı beslenmenin eşsiz bir öğesidir. Demir eksikliği başta yorgunluk ve kabızlık olmak üzere kilo vermede yavaşlığa sebep olur. Bu yüzden hızlı ve sağlıklı zayıflamak istiyorsanız, demir içeren mantarı sık sık tüketmelisiniz.

Et yemeyenler için idealdir

Vejeteryan beslenen, ekonomik durum veya sağlığından dolayı kırmızı et ve türevlerini tüketemeyen kişiler için mantar güvenilir bir alternatiftir. Mantarın faydalarından bazıları, içerisinde hem A, B, D, P ve K vitaminleri hem de kalsiyum ve demir bulundurmasıdır.

Mantarın kalorisi düşüktür

Kilo vermek isteyenler, günlük aldıkları ve harcadıkları kaloriye dikkat etmelidir. Bu açıdan bakıldığında mantar gibi kalori değeri düşük ama besleyici değeri yüksek besinler tüketmekte fayda vardır. Örneğin, bir adet mantar sadece 4 kaloridir.

Mantar güçlü bir ödem söktürücüdür

İçerdiği minerallerin etkisiyle güçlü bir ödem söktürücü ve kansere karşı koruyucudur. Sindirimi kolay bu besin, antioksidan özellikleriyle hem vücudu toksinlerden arındırır hem de bağışıklık sistemini korur ve güçlendirir. Mantarın faydaları sayesinde ödem atabilirsiniz.

Sporcular için doğal kas yapıcıdır

Sporcuların gıda takviyesi olarak aldığı CLA, doğal haliyle mantarda bulunur. Bu özelliği sayesinde doğal kas yapıcı ve güçlendiricidir. Hem diyet hem spor yapan bireylere sık sık mantar yemelerini öneriyoruz.

Kaynak: http://www.diyetlistem.net/mantarin-z...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?