Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş, 26 Yıldır Dokunulmamış Mirasa Sahip Çıktı: Çubuk Barajı'nı Temizledi ve Atatürk Evi'ni Onardı

etiket Mansur Yavaş, 26 Yıldır Dokunulmamış Mirasa Sahip Çıktı: Çubuk Barajı'nı Temizledi ve Atatürk Evi'ni Onardı

Batuhan
22.10.2020 - 08:55

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete giren Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı ve 26 yılın çöpünü temizledi, onardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Ankara'nın su ihtiyacının karşılanması için Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1936'da hizmete giren ve 1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildikten sonra bakımsız bırakılıp, harabeye dönen Çubuk Barajı ve Atatürk Evi, 29 Ekim'de hizmete açılıyor.

"Artık köşkte o döneme ait tarihi nitelikte resimler sergilenecek"

"Artık köşkte o döneme ait tarihi nitelikte resimler sergilenecek"

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaptığı temizlik çalışmalarıyla barajdaki 26 yılın çöpünü temizledi, bakımsızlıktan çürüyen Atatürk Evini de onardı.

Başkan Mansur Yavaş, Atatürk tarafından kullanılan Atatürk Köşkü'nde yapılan tadilat çalışmaları tamamen tamamlandığını söyledi ve ekledi: “Artık köşkte o döneme ait tarihi nitelikte resimler sergilenecek.”

"Atatürk'ün mirasına sahip çıkma sözümüzü tuttuk"

Çubuk 1 Baraj Gölü'nün çehresi de değişirken çevre mahallelere de yayılan kötü koku da kalmadı. Mansur Yavaş, barajın ve Atatürk Evi'nin halini görünce 29 Temmuz'da çalışma başlatmış ve bu alanın temizleneceğini ve Atamızın mirasına sahip çıkılacağının sözünü vermişti.

Başkan Mansur Yavaş, “Atatürk'ün mirasına sahip çıkma sözümüzü tuttuk. Ankara'mızın hiçbir değeri artık kaderine terk edilmeyecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barajda piknik alanları yürüyüş yolları olacak

Barajda piknik alanları yürüyüş yolları olacak

Cumhuriyet'in ilk barajı olan Çubuk 1 Baraj Gölü mesire alanı olarak da kullanılacak. 413 bin metrekarelik bir alana sahip Çubuk-1 Barajı, piknik alanları, yürüyüş yolları ve oyun alanları ile Başkentliler için en büyük açık yeşil alanlardan biri olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
630
290
20
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?