Görüş Bildir
Haberler
'6 Yabancıyla Ligin Gelişmesi Zor'

'6 Yabancıyla Ligin Gelişmesi Zor'

Batuhan
10.01.2014 - 14:52

'6 Yabancıyla Ligin Gelişmesi Zor'

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, TFF'nin 6 yabancı sınırlamasını eleştirirken, bu sınırın gelişime fayda sağlamayacağını dile getirdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) 51. Yıl Sporun Zirvesi seminerine katılan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, sarı-kırmızılı takımın başında yarıştığı tüm kulvarlardaki kupaları kazanmak istediğini söyledi.

Antalya Belek’te Gloria Golf Resort Otel’de gerçekleştirilen “Yabancı Gözüyle Türk Futbolu” konulu seminere Beşiktaş teknik Direktörü Slaven Bilic ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arvaladze ile katılan Mancini, hedefleri konusundaki bir soru üzerine Galatasaray’ın her kulvarda başarılı olmak istediğini belirtti.

Mancini, “UEFA Şampiyonlar Ligi’ni, Ziraat Türkiye Kupası’nı ve Spor Toto Süper Lig’i kazanmak istiyoruz. Lider Fenerbahçe bizim 8 puan önümüzde. Beşiktaş ve Kasımpaşa da bizim rakibimiz. UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en iyi kadrolarından birine sahip Chelsea ile eşleştik. Yarıştığımız her kulvarda maksimumu vermek zorundayız” diye konuştu.

Türkiye liginin kalitesine değinen ve Galatasaray’ı seçme nedenini de anlatan Mancini, “Galatasaray’ı seçtim çünkü burada yeni bir deneyim ve heyecan vardı. Galatasaray Avrupa’nın en iyi takımlarından birisi. Diğer yabancı hocalar gibi Türk futbolunun gelişiminde katkıda bulunmak istiyorum. 6 yabancıyla oynanan bir ligin gelişmesi zor tabii. Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye, Avrupa’nın en iyi 4-5 liginden birisine sahip değil, ama bu kötü bir anlama gelmiyor” ifadelerini kullandı.

“STATLARIN VE SAHALARIN ALTYAPISI EKSİK”

Türkiye’deki statların ve sahaların durumlarına eleştiren Mancini, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de dikkatimi çeken, statların ve sahaların altyapı eksiklikleri. Özellikle bazı sahaların zeminleri yeterince iyi olmadığını söyleyebilirim. Avrupa’da Türk futbolunu çok takip etmiyorlar. Nedeni de diğer büyük ligler gibi yurt dışında televizyondan maçlarının verilmemesi. İyi oyuncular geldikçe ligin izlenilirliği artıyor. Üst seviye oyunculardan bahsederken kariyerinin sonuna gelmiş sadece paralar almaya gelen oyunculardan bahsetmiyorum.”

İtalyan teknik adam, büyük takımların eskisi gibi antrenmanlarını basına fazla açmamasıyla ilgili bir soruya, “20 yıl önceyle fark var. Oyuncularımla iletişim haline geçerken onlarla rahat konuşmam lazım. Bu basın varken kolay olmaz. Her idman basına açık olursa bu formu gösteremeyiz” cevabını verdi.

Mancini, teknik adamlık kariyerinde en unutamadığı maçın, Manchester City’nin başında şampiyonluk yaşadığı 2011-2012 sezonunun son haftasındaki Queens Park Rangers karşılaşması olduğunu kaydetti.

İtalyan teknik adam, en beğendiği Türk futbolcu olarak da Galatasaray’ın savunma oyuncusu Semih Kaya’yı gösterdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ile seminere katılan Mancini, takımının akşam Ajax ile oynayacağı hazırlık maçı için seminerden erken ayrıldı.

turkfutbol

Kaynak: http://www.radyospor.com/Futbol/17241...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın