Görüş Bildir
Haberler
Manavgat'ta Gergin Gece: Çok Sayıda İşyeri Zarar Gördü!

Manavgat'ta Gergin Gece: Çok Sayıda İşyeri Zarar Gördü!

Batuhan
09.09.2015 - 08:28

HAKKARİ’nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın memleketi Antalya’nın Manavgat ilçesi geceyi gergin geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlçede başta Side olmak üzere Çolaklı gibi önemli turizm merkezlerinde çok sayıda işyerine, Türk Bayrağı asılı olmadığı gerekçesiyle saldırıldı, iki restoran ateşe verildi.

Dağlıca’da terör örgütü PKK saldırısında şehit düşen Piyade Sözleşmesi Er 28 yaşındaki Uğur Yıldız’ın baba ocağı, Antalya’nın Manavgat ilçesi geceyi ayakta geçirdi. Akşam saatlerinde otomobil ve motosikletleriyle toplanan kalabalık, başta Side olmak üzere Çolaklı, Ilıca gibi önemli turizm merkezlerinde Doğu kökenli vatandaşlara ait olduğu iddia edilen ve Türk Bayrağı asılı olmayan işyerlerine saldırdı, çok sayıda işyerini ateşe verdi.

Olaylardan ilki Side’de halk plajında yer alan ve jandarma karakoluna ancak 100 metre mesafe bulunan bir restoranda meydana geldi. Otellerin arasında yer alan restorantda göstericiler tarafından çıkartılan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü ancak restoran tamamen kül oldu. Turistler yangını sahilden izlerken çevre otellerde bulunanlar gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen otellerinden bavullarıyla ayrılması dikkati çekti. Diğer yangın ise antik Side’nin hemen girişinde yer alan bir restoranda çıktı. Restoran yangında tamamen kül olurken Türk Bayrağı asılı olduğu için dokunulmayan bir araç kiralama şirketi ise işyerine sıçrayan alevler nedeniyle büyük zarar gördü.

Gösteriler sırasında Antik Side çarşısında ise çok sayıda işyeri zarar gördü. Kalabalık taş ve sopalarla işyerlerine saldırırken kırılan camları, bölge esnafı ve belediye görevlilerine temizledi.

Kavgada 1 ölü, 2 yaralı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ise sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden HDP'yi övücü sözler paylaştığı iddia edilen bir kişi saldırıya uğradı.

Bu paylaşımları gören Mehmet Acar bir grup arkadaşıyla paylaşımı yapan kişinin dükkanına gitti. Paylaşımları sayfadan kaldırmasını istedi.

Çıkan kavgada Mehmet Acar ile 2 arkadaşı bıçakla yaralandı.  Durumu ağır olan acar hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Tedavi altına alınan 2 yaralıdan birinin de durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen olayların ardından çarşıya gelerek incelemelerde bulunurken, gece boyu Antik Side’ye girişler jandarma kontrolünde gerçekleşti.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0