Görüş Bildir
Haberler
Malezya Uçağı Raporu: 'Rusya'dan Getirilen Füze Rampası Kullanılarak Vuruldu'

Malezya Uçağı Raporu: 'Rusya'dan Getirilen Füze Rampası Kullanılarak Vuruldu'

Ulaş
28.09.2016 - 18:07

17 Temmuz 2014'te Hollanda'dan havalandıktan sonra Ukrayna - Rusya sınırında düşürülen Malezya uçağında bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti. İki yıldır olayı izleyen uzmanlar bugün açıkladıkları raporda uçağı düşüren füzenin Rus yapımı olduğunu teyit etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollanda Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Uluslararası Araştırma Komisyonu bugün Nieuwegein'de Malezya uçağının düşürülmesine ilişkin ara raporunu açıkladı. 

Rapora göre 17 Temmuz  2014'te Ukrayna'nın doğusunda Malezya uçağının düşürülmesinden Rusya sorumlu. Soruşturmayı yürüten uluslararası uzmanlar, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçağın Rusya'ya ait Buk füzesiyle düşürüldüğünü açıkladı.

Uçak vurulduktan sonra füze rampası Rusya'ya taşınmış

Uçak vurulduktan sonra füze rampası Rusya'ya taşınmış

Deutsche Welle'de yer alan habere göre; uzmanlar, MH17 sefer sayılı uçağını düşüren füzenin Moskova yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu bölgeden ateşlendiğini ve füzenin fırlatıldığı rampanın da yeniden Rusya'ya taşındığını tespit etti.

Uydu fotoğraflarının incelenmesi ve gizli servislerin paylaştığı bilgiler doğrultusunda rapor sonucuna ulaşıldığı bildirildi. Uçağı düşürenlere ilişkin şüphelileri açıklamayan Hollanda Savcılığı, henüz incelemelerin tamamlanmamasını gerekçe gösterdi.

Önce hayatını kaybedenlerin yakınları bilgilendirildi

Önce hayatını kaybedenlerin yakınları bilgilendirildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Temmuz 2014'te düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçakta bulunan 298 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenlerin yakınları bu sabah soruşturmanın ilk sonuçları hakkında bilgilendirildiler. Cezai soruşturmada Malezya, Ukrayna, Belçika ve Hollanda işbirliği yapıyor. En çok Hollanda vatandaşının ölmesi sebebiyle soruşturmayı Hollanda Savcılığı yürütüyor.

Rusya: Soruşturmanın sonuçları taraflı ve siyasi

Rusya: Soruşturmanın sonuçları taraflı ve siyasi

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hollanda liderliğindeki savcılar grubunun Ukrayna'nın doğusunda düşürülen MH17 uçağına ilişkin soruşturmasının sonuçlarının taraflı ve siyasi olduğu belirtildi.

Rus Dışişleri Sözcüsü, soruşturmanın bulgularının uydurma olduğunu ve kimin suçlanacağına keyfi olarak karar verildiğini ifade etti. Uluslararası soruşturmacının Moskova'nın kendi çalışmalarında yer almasını engellediğini belirten Zaharova, Rusya'nın gönderdiği yeni radar verilerinin soruşturmanın sonuçlarının değiştirilmesine yol açacağını umduğunu da ekledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
37
12
6
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atsız

Paralel Rusya yapmıştır.

the-crown

Biz düşürünce ölen adamın ailesine ev aldırmışlardı. Şimdi rusyada 298 kişinin ailelerine para yardımı yapsın

Pasif Kullanıcı

Rusya yaptı Rusya her boku şu Rusya yapıyor zaten hiçte saf ülke değil Kırımda oy kulanmada anecsia yaparak silah zoruyla herkese Rusyadan yana olmalarını is... Devamını Gör