Görüş Bildir
Haberler
Malatya Valiliği'nden Yaylacılara Uyarılar

Malatya Valiliği'nden Yaylacılara Uyarılar

Doğanşehir
17.04.2013 - 19:18 Son Güncelleme: 17.04.2013 - 19:24

Malatya Valiliği'nden Yaylacılara Uyarılar

Malatya valisi Vasip Şahin, yayımladığı talimat ile yaylacılara uyarılarda bulundu.

Malatya valisi Vasip Şahin, yayımladığı talimat ile yaylacılara uyarılarda bulundu.

Vali Vasip Şahin imzası ile yayımlanan talimatlara göre, hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve kullanma hakkı köylere bırakılan çayır, mera ve yaylaklardan ihtiyaç fazlası olarak tespit edilen alanların kiralama işlemleri yapılırken öncelikle bölge çiftçilerinin talebi dikkate alınacak.

Mera, yaylak ve kışlağın bulunduğu yerleşim yerinde sürekli ikamet etmeyen, ya da ikamet etse bile dışarıdan kendisine ait olmayan hayvan getirenlerin faaliyetleri göçer hayvancılık kapsamında değerlendirilecek. Muhtarlar bu durumdaki kişileri İl Mera Komisyonuna bildirilecekler.

Kiralama talebinde bulunacak göçerler otlatma mevsimi başlamadan en az bir ay önce kiralamak istedikleri yeri, hayvan cins ve miktarını belirten bilgi, belgeler ve nüfus kaydı belgesiyle birlikte muhtarlıkça onaylanmış ikametgah belgesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınmış adli sicil belgesi ve bir dilekçe ile İl Mera Komisyonu'na müracaat edecekler. Özel mülkiyete tabi yaylalar kiraya verilmeden önce ilgililer İl Mera Komisyonuna başvurarak kapasite tespiti yaptıracaklar.

Mera, yaylak ve otlakıyeleri kiralayan sürü sahibi ve göçerler ile çobanlarının İl Mera Komisyonu'ndan kimlik kartı almaları zorunlu. Yaylak, mera ve otlakıyelerden faydalanan tüm sürü sahipleri ve göçerler sürülerini kiraladıkları yaylalara götürürken öncelikli olarak gidebilecekleri en yakın noktaya kadar motorlu vasıtalarla götürecekler, buradan yaya olarak kiralama alanına ulaştıracaklar ve dönüşlerini de aynı yöntemle yapacaklar.

Mera ve

yaylakta otlatmanın başlama ve bitiş zamanın

Malatya'da 2013 yılı için Merkez, Battalgazi, Yazıhan ve Kale İlçelerinin tamamında 1 Mayıs - 15 Eylül, Darende, Doğanyol, Pütürge, Akçadağ, Doğanşehir, Arguvan, Arapgir, Yeşilyurt, Kuluncak ve Hekimhan İlçelerinde 10 Mayıs - 10 Eylül olarak belirlendi.

Bu arada, terör örgütleri ve eylemleriyle bağlantılarının olduğu tespit edilen göçer ve sürü sahiplerinin yaylaya çıkmalarına izin verilmeyecek, çıkarılanlar da sürüleriyle birlikte güvenlik kuvvetlerince yaylalardan çıkarılacak.

Doğansehir Tarafsız Haber Merkezi

Kaynak: http://www.doğanşehir.com/News-Malaty...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0