Görüş Bildir
Haberler
Malatya Pütürge'de 5 Büyüklüğünde Deprem: 'Olumsuz Bir Durum Yok'

Malatya Pütürge'de 5 Büyüklüğünde Deprem: 'Olumsuz Bir Durum Yok'

AFAD, merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Malatya Valisi, 'Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor.'' dedi.

Malatya’da 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, kentte saat 21:06’da meydana gelen depremin merkez üssünün Malatya'nın Pütürge ilçesi olduğunu ve 7 kilometre derinlikte meydana geldiğini kaydetti.

Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

Kendilerini sokağa atan vatandaşların panik anları 🎥

Vali Baruş: Bir olumsuzluk haberi almadık

Vali Baruş: Bir olumsuzluk haberi almadık

Anadolu Ajansı'na konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, deprem haberinin ardından bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti. 

Ekiplerin sahada aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini anlatan Baruş, ''Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Ekipler araştırmalarını sürdürüyor'' dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Pütürge yorumu

Prof. Dr. Naci Görür'den Pütürge yorumu

Elazığ depremine ilişkin öngörüsüyle hatırladığımız Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 

'Elazığ depreminden sonra stresin Malatya’ya doğru, özellikle Çelikhan-Erkenek koluna doğru kayabileceğini ifade etmiştik. Sanıyorum şimdi olan 5 büyüklüğündeki deprem bu yöne doğru olan hareketliliği gösteriyor olabilir. İnşallah zaiyat yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Görür, deprem tehlikesi bulunan bölgeleri böyle açıklamıştı 👇

Elazığ depremi hafızlardaki yerini koruyor

Elazığ depremi hafızlardaki yerini koruyor

24 Ocak'ta Pütürge'den 160 kilometre uzaklıktaki Elazığ Sivrice'de gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 41 kişi hayatını kaybetmişti.

45 kişi de günler süren çalışmalar sonucu enkaz altından kurtarılmıştı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Büyük geçmiş olsun.

Halil Değerli

Yetkililer ne zaman " Telaş edilecek bir durum yok." derse çok önemli olaylar vardır. Ne zaman... Çok önemli açıklamalar yapılacak dense... "Kesin sizin ce... Devamını Gör

Baver Asana

diyarbakırdan hissettik rabbim ülkemize yaşatmasın bir daha