Görüş Bildir
Haberler
Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan: "Kızlı Erkekli Halt Oyunları Oynatılıyor"

Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan: "Kızlı Erkekli Halt Oyunları Oynatılıyor"

15.04.2016 - 01:38

Malatya Gazi Lisesinin Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, okulun halk oyunları ekibindeki öğrencileri zina yapmakla suçladı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gazi Anadolu Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı yapan Nevzat TuranFacebook hesabından halk oyunu öğrencilerinin fotoğrafını paylaşarak, şu cümleleri kurdu: 

'Allah aşkına şu güzelim memleketimizin hangi yöresinde böyle kızlı erkekli bir halk oyunu maalesef gençlerimize çocuklarımıza halk oyunları adı altında halt oyunları oynatılıyor. Hangi baba 16-17 yaşındaki kızının elini bir erkeğin tutmasını diz dize göz göze kol kola sarmaş dolaş halt oyunu oynamasını ister. Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi? Bence de vermez. Bu şekilde bir halk oyunun neresi İslama uygun. Geleneksel kıyafetler giyinince bu durum helal mı oluyor. İslamdaki zina mevzusunu iyi okumalı ey analar babalar...'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun takipçileri tarafından iletilen bilgilere göre, iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir Sendikası üyesi Nevzat Turan, Malatya Gazi Lisesinde Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Kurduğu cümleler ile öğrenci velilerini namus cinayetine teşvik eden Müdür Yardımcısı Nevzat Turan, 'diz dize göz göze kol kola' ifadelerini kullanarak da öğrencilerini cinsel imalarla suçladı. İlde dereceye girerek okulun adını duyuran halk oyunları ekibini 'halt oyunları' oynamakla suçlayan Müdür Yardımcısı, öğrencilerin ailelerine de seslenerek 'Namusu için cinayet işleyen adam buna izin verir mi' diyerek de öğrenci velilerini namussuzlukla suçladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha Önce de Benzer Paylaşımlarda Bulunmuş.

Daha Önce de Benzer Paylaşımlarda Bulunmuş.

Malatya Gazi Lisesi Müdür Yardımcısı Nevzat Turan'ın, sosyal medya hesabı Facebook'tan daha önce de benzer paylaşımlar yaptığı görüldü.

Müdür Yardımcısının Paylaşımı Velileri Ayaklandırdı.

Müdür Yardımcısı N.T.'nin, kız ve erkek öğrencilerin birlikte oyun oynamasına gösterdiği tepki sonrası, öğrenci velileri ayaklandı. Malatya Gazi Lisesi önünde toplanan veliler, müdür yardımcısının paylaşımını kınayarak protesto ettiler.

Veliler adına konuşma yapan Hasan Özdemir; 'Anadolu’da olduğu gibi diğer dünya ülkelerinde, yöresel olarak icra edilen, hatta yarışmalar ve festivaller düzenlenen, sanat ve sporu içi içe buluşturan halk oyunlarının bir eğitimcisi olmasına rağmen bunun zina olduğu ve çirkin bir üslupla insanları provoke eden birisinin çocuklarımızın eğitim gördüğü bir okulda istemiyoruz” diye konuştu. Veliler, Müdür Yardımcısı Nevzat Turan'ın okuldan uzaklaştırılmasını isteyerek basın açıklamasına son verdiler. N.T.'nin ise gelen tepkiler sonrası paylaşımını kaldırdığı görüldü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın