Görüş Bildir
Haberler
Makyavelizm Analizine Göre Sen Hangi Diktatörle Aynı Kafadasın?

etiket Makyavelizm Analizine Göre Sen Hangi Diktatörle Aynı Kafadasın?

Erkam Evlice
27.04.2016 - 17:51

Hepimizin içinde gizli bir diktatör yatar. Bir gün başa gelme hayalleri kurmayan, bir ülkeyi nasıl yönetebileceğini düşünmeyen var mıdır? 

İtalyan düşünür Niccolò Machiavelli'nin çalışmalarından ve düşünce yapısından hareketle oluşturulmuş Makyavelizme olan yakınlığınız da, nasıl bir lider, daha da ötesinde nasıl bir diktatör olduğunuz hakkında fikir sağlayacaktır.

Buyrun teste...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sizden üst konumdaki birisi bir sebepten dolayı tepenize dikildi ve hiddetle hesap soruyor...

2. Dahiyane bir girişimcilik yapacaksınız fakat fikri yakın sayılabilecek bir arkadaşınızdan duymuştunuz...

3. Arkadaş grubunuzla birliktesiniz, nereye gidileceğine dair her kafadan bir ses çıkıyor, bu esnada canınız deli gibi mantı çekiyor...

4. Bir arkadaşınızın arkadaşıyla henüz tanıştınız, evinizden uzaktasınız ve "Bu gece bende kalabilirsin" dedi...

5. Bir topluluğu ilgilendirecek bir karar alacaksınız ve elinizde üç seçenek var. Fakaat, içlerinden birine tahammülünüz yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dolapta nereden geldiğini bilmediğiniz bir paket çikolata gördünüz...

7. İş görüşmesine gideceksiniz ve formal bir kıyafete ihtiyacınız var. Fakat evdeki tek beyaz gömleğin sahibi de büyük ihtimalle akşam dışarı çıktığında onu giyecek.

8. Son soru. Bir günlüğüne dünyaya hükmedecek olsanız...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen tam bir Hitler'sin!

Diktatörlük müessesinde bundan ötesi yok! Aldığın kararlarda bir ülkü uğruna milyonlara kıyan Hitler'deki gibi bir vahşet kendini belli ediyor. Bu kadar bencillik ve hırs bünyeye ve dünyaya zarar, ama ancak kuvvetli fikirler ve ulvi amaçlar söz konusu olduğu zaman böyle şeyler ortaya çıkar. Büyük düşünceler, büyük hedefler, biraz daha düşünceli ol yeter...

Sen tam bir Napolyon'sun!

Sen tam bir Napolyon'sun!

Derinlerden gelen, hiç kendini farkettirmeyen bir diktatör tipi var sende. İnsanların zayıf anlarını, boşluklarını görüp ölümcül dokunuşu yapmayı bekleyen bir beyin görünüyor buradan bakıldığı zaman. Başarı, senin karakter özelliğin haline gelmiş. Bunun için yalnızca çalışmak değil. başkalarının yenilmesini sağlamak da önemli. Hem istediğin şeyleri hayata geçiremeyeceksen yaşamın anlamı ne ki?

Sen tam bir Sezar'sın!

Sen tam bir Sezar'sın!

Senin diktatörlüğün vahşetten, acımasızlıktan değil de; akıldan, estetikten gücünü alıyor. Helenistik dokunuşlarla, Büyük Roma İmparatorluğunun binlerce yıl geriden gelen gücünü günümüz dünyasına taşıyorsun. Hamlelerinden, kararlarından kurnazlık akıyor. Elbette bencilsin fakat amaç dünyanın daha iyi bir yer olması. Bunun için de en doğru kararları verebilecek olan kişi de sensin. 

Yürü be!

Diktatörlükle alakan yok!

Diktatörlükle alakan yok!

Yok be arkadaş, ne diktatörü? Şeker gibi, bal gibi, kaymak gibi birisin sen. Dünyanın iplerini eline verseler herkesi düşünmekten hareket edemez, hiç hareket edemeden geçirip gidersin günlerini. Herkes diktatör olur, ama herkes senin hoşgörüne ve yapıcılığına sahip olamaz. Bize kalırsa çevrendekiler yatıp kalkıp senin gibi birini tanıdığı için dua etmeli. Zor bulunur senin gibisi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1110
322
138
109
93
42
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın