Görüş Bildir
Haberler
Makro Fotoğrafçılık Nedir?

Makro Fotoğrafçılık Nedir?

04.01.2014 - 13:05 Son Güncelleme: 04.01.2014 - 13:12

Rehber videomuzun konusu makro fotoğrafçılığı. Genelde özel ekipmanlarla yapılan, eğlenceli ve farklı sonuçların alınabileceği bu tekniğin detayları videomuzda.

Fotoğraf sanatı kendi içinde birçok kategoriye ayrılıyor. Bunlardan biri olan makro fotoğrafçılığı, özellikle küçük hayvan ve bitkilerin dünyasına yolculuk yapmamıza imkan sağlıyor.

Öncelikle ekipman

Makro fotoğrafçılığı temel olarak belli ekipmanlara sahip olmayı gerektiriyor. Çünkü makro yani yakın çekim mantığı biraz daha özel donanımlara ihtiyaç duyuyor. Bunların başında özel objektifler geliyor. Her ne kadar birçok kompakt fotoğraf makinesinde belli bir oranda makro yani yakın çekim özelliği bulunsa da bu fonksiyon belli bir mesafeden (mesela 5-10 cm) netlik yapmaimkanı sunuyor.    

Bu yüzden makro fotoğrafçılığının hakkını vermek için objektifi değiştirilebilir ürünlerden edinmek gerekiyor. Bunlar dijital SLR ya da aynasız bir model olabilir. Bu fotoğraf makinelerini aldıktan sonra uygun makro objektif ya da objektiflerle bu tip çekimler yapılabiliyor.     

Büyük bir sabır isteyen makro fotoğrafçılığının temel konuları ise bitki ve böcekler oluyor. Genelde karınca, arı, sinek ve benzeri hayvanların yakın çekimfotoğrafları tercih edilirken benzer şekilde çiçek ve bitki fotoğrafları da bir diğer tercih sebebi oluyor.

Genelde özel ışık ya da flaş kullanımı gerektiren makro fotoğrafçılığı özel ekipman ihtiyacının en yüksek olduğu fotoğraf kategorilerinden biridir. Ancak elde edilen sonuçlar çok etkileyici olduğundan zahmeti çok olsa da dikkat çeken bir tür olarak fotoğraf alanında yer almaktadır.

Fotoğrafçılıkta Makro Tekniği

Kaynak: http://shiftdelete.net/makro-fotograf...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın