Görüş Bildir
Haberler
Mahmut Uslu: 'Galatasaray Ölümü Alır Kupayı Alamazdı'

Mahmut Uslu: 'Galatasaray Ölümü Alır Kupayı Alamazdı'

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, teknik direktör Dick Advocaat için 'Adam gibi adam. Herkese saygı duyuyor, iyi bir insan. Umarım başarılı olur' ifadelerini kullandı. Eski teknik direktör Pereira, ile ilgili de yorum yapan Uslu, 'Adamı biz atmadık. Adam kaçtı gitti ve büyük hata yaptı. UEFA'nın ona ceza vermesi lazım' dedi.

Galatasaray'ın Kadıköy'de kupa almasını da yorumlayan Uslu, Aziz Yıldırım veya ben olsaydım o kupayı aldırmazdık. Seyirciydim o zaman ben. Ben yönetici olsaydım, ölümü alırlardı kupayı alamazlardı.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uslu, teknik direktör Dick Advocaat'ın çok adaletli ve efendi bir insan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'Advocaat, adam. Adam gibi adam. İyi antrenör - kötü antrenörün dışında Fenerbahçe için önemli olan iyi adam olması. Nasıl Aykut Kocaman iyi bir adam, bu da adam. Efendi birisi. İnşallah başarılı olur. Advocaat, herkese saygı duyuyor. Müdürüne, kameramanına, köşe yazarına, sporcularına saygı duyuyor. Hepsine sevgi gösteriyor ve eşit muamele yapıyor. Adam, 'hazır olmadan hemşehriyi oynatmam' diyor.'

Uslu, eski teknik direktörleri Vitor Pereira'yı kendilerinin göndermediklerini belirtirken, 'İstikrar adına kalsın dedik ve kaldı. Neden ayrıldığını herkes biliyor. Takımı iyi çalıştırmadı. Adamı zaten biz atmadık. Adam kaçtı gitti ve büyük hata yaptı. UEFA'nın ona ceza vermesi lazım. Pereira'yı biz göndermedik. Adam kaçtı. Türk olsaydı, şu anda vatan hainiydi' dedi.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Mahmut Uslu sözlerine şöyle devam etti:

'Futbolcu satışına gerek yok. Kiralık futbolcu aldığımızda sıkıntı yok. Takviye yapmayacağız diye bir şey yok. Araştırıyoruz. Oyuncu almayı düşünüyoruz ama devre arası oyuncu bulunması zor. Takım lideri eksiği yok. 1-0 geriye düştüğümüzde 10 pozisyona giriyoruz, ne yapalım girmiyor. Futbolda 1-0 olunca herkes 4-6-0 oynuyor'

"Fenerbahçe olarak basketboldan vazgeçme ihtimalimiz yok"

"Fenerbahçe olarak basketboldan vazgeçme ihtimalimiz yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yönetim olarak basketboldan artık vazgeçme ihtimallerinin olmadığının altını çizen Mahmut Uslu, 'Fenerbahçe'nin geçen sezon 12 milyon Euro'ydu zararı. Sponsor bulmak için uğraşıyoruz. 23-25 milyon Euro arası Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın gideri var. Bunun 13 milyon Euro'sunu çıkarıyoruz. Geri kalanı açık, ama bunu finanse etmeye mecburuz. Obradovic'le ilgili başkanın açıklaması var. 2-3 sene anlaşma yapacağız. Fenerbahçe olarak basketboldan vazgeçme ihtimalimiz kalmadı artık. Çok iyi bir seyirci topluluğu var. Biz artık Avrupa'da hep final oynamak, şampiyon olmak istiyoruz. Voleybolda da aynı şeyi istiyoruz' ifadelerini kullandı.

"Vergi vermek yerine amatör kulüplere yatırım yapalım"

"Vergi vermek yerine amatör kulüplere yatırım yapalım"

Vergi konusuna 18 yıldır emek verdiklerini söyleyen Mahmut Uslu, 'Bütün kulüplerin menfaati için emek veriyoruz. Profesyonel kulüp olarak vergi veriyoruz. Biz, bunu ödemeyelim diyoruz. Bu vergiler biriksin. Amatör branşlara ne harcıyorsak yıl sonunda onu mahsup edelim. Biz, vergi indirimi istemiyoruz. Amatör branşlara yatırım yapalım. Bunu sadece Fenerbahçe değil, bütün kulüpler için istiyoruz' vurgusunda bulundu.

'Galatasaray ölümü alır kupayı alamazdı'

'Galatasaray ölümü alır kupayı alamazdı'

Mahmut Uslu, Galatasaray'ın 2011-2012 sezonunda elde ettiği şampiyonluk kupasını Kadıköy'de Ülker Stadı'nda kaldırmasıyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Sarı-kırmızılıların Fenerbahçe'yle 12 Mayıs 2012'de 0-0 berabere kalarak şampiyon olduğu ve kupayı maçtan saatler sonra Kadıköy'ün çimlerinde almasını hatırlatan Uslu, şunları kaydetti:

'O zamanki yönetimde yoktuk. Ben olsam zaten o kupayı aldırmazdım. Net. Çünkü provakasyona alet oldu hepsi. Bizim gibi adam olsaydı, orada aldırmazdı kupayı. Biz ölürdük aldırmazdık, hiç tanımazdık kimseyi. Aziz Yıldırım veya ben olsaydım o kupayı aldırmazdık. Seyirciydim o zaman ben. Bütün ailem gaz yedi. Ben yönetici olsaydım, ölümü alırlardı kupayı alamazlardı. Aziz Yıldırım olsaydı zaten böyle bir şey olmazdı. Kupayı alacaksınız zaten aceleniz ne? Anlaşmışsınız. Karanlıkta kupa alınır mı? Ondan sonra ne oldu. Provokasyon var. Kimdi o zaman Galatasaray'ın CEO'su (Lütfü Arıboğan). Kim o adam. Araştırın bunu. Galatasaray'ın basket maçı finaline çıkmaması bile provokasyon. Ne var çıkacaksın, yüzde 49 da ihtimalin var, kazanabilirsin, koskoca Galatasaray. Bizim Abdi İpekçi'de yaşadıklarımızın yüzde 10'unu yaşamadılar. Yumruk yedik. Daha ne olacak. Tükürük yedik.'

DHA, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
82
60
20
12
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
A psa

Spor ruhunu zerre anlamamış adamlar gelmiş yönetici olmuş. Neymiş gs ölümü alırdı kupayı alamazdı. Savaşmıyorsunuz yahu futbol bu kaybetmek de var. Takımı al... Devamını Gör

loop

şu dile üsluba bak, türk futbolundan tiksinmek için şu maganda tipli herifler bile yeterli.

cyanide

bu neyin hazımsızlığı acaba soda içse geçer mi ki?