Görüş Bildir
Haberler
Mahkeme 'Polisin Kestiği Salgın Cezası Geçersiz' Dedi

Mahkeme 'Polisin Kestiği Salgın Cezası Geçersiz' Dedi

Adana’da salgın yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle polisin para cezası kestiği vatandaş mahkemeye gitti. Sulh mahkemesi, “Polis sadece tutanak tutabilir” diyerek cezanın geçersiz olduğuna karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre Adana 5. Sulh Ceza Hakimliği, salgın dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve 65 yaş sokağa çıkma yasaklarının ihlali üzerine polis tarafından yazılan cezaların ‘'geçersiz'' olduğuna karar verdi.

"Polis sadece ihlal tespit tutanağı tutabilir"

"Polis sadece ihlal tespit tutanağı tutabilir"

Mahkeme, ‘'İdari yaptırım kararı ancak mülki amir tarafından verilebilir. Polis tarafından sadece ihlale ilişkin tespit tutanağı tutulabilir'' hükmüne vardı. 

Adana'da bir vatandaşa verilen 789 liralık ceza da bu gerekçe ile iptal edildi. 

Haberde bugüne kadar polisin koronavirüs tedbirleri kapsamında kestiği cezaların 1 milyar lirayı aştığı, bu kararın emsal olması durumunda tüm cezaların iptal edilebileceği vurgulandı.

"Karar emsal niteliğinde"

"Karar emsal niteliğinde"

Davayı açan avukat Mahmut Akgül, 

“Karar emsal niteliğinde olacaktır. Sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve buna benzer idari para cezalarında kolluğun keyfi uygulama yapamayacağına ilişkindir. Mahkeme salgın süresince polis tarafından kesilen cezaların hukuki olmadığını ortaya koymuştur“ dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
42
29
9
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Kanunsuz iş olmaz.... Ama bizde orman kanunları olduğu için herşey oluyor.... Her uygulanan kural önce yasalara sonra anayasa uygun olmalı.... Bizde önce "... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Polisin ceza kesmesi demek ceza miktarını da tahsil etmesi mi demek oluyor ? Yoksa ceza tutanağı tutmak ile ceza kesmenin ne farkı var ?

Mr Logical

Burada önemli olan cezanın dayanağıdır. Yani iptale sebep olan şey kesilen cezanın hangi kanun/yönetmeliğe istinaden uygulandığıdır. Bir şekilde polisin bile... Devamını Gör