Görüş Bildir
Haberler
500 Bin Liralık Teminat Belirlendi: Mahkeme booking.com'un Haksız Rekabet Oluşturduğuna Karar Verdi

500 Bin Liralık Teminat Belirlendi: Mahkeme booking.com'un Haksız Rekabet Oluşturduğuna Karar Verdi

FreiGeist
18.10.2019 - 11:28 Son Güncelleme: 18.10.2019 - 13:08

Türkiye'deki faaliyetleri tedbiren durdurulan booking.com'a Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) açtığı 'Haksız rekabetin tespiti' davasında karar çıktı. Mahkeme davayı kabul ederek booking.com'un haksız rekabet oluşturduğuna karar verdi. Ayrıca haksız rekabete neden olan sözleşmedeki aykırılıkların giderilmesi halinde ihtiyati tedbirin kaldırılmasına da hükmetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı TÜRSAB avukatları ile davalı booking.com avukatları katıldı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı TÜRSAB avukatları ile davalı booking.com avukatları katıldı.

Mahkeme, davayı kabul ederek haksız rekabetin oluştuğuna karar verdi. Davalı Booking.com'un faaliyetlerinin 'Seyahat acenteliği' faaliyeti olduğunu tespitine karar veren mahkeme, davalıların vergi ödemeyerek, iş yeri açmak için gerekli izinleri almayarak 'Dijital ve sabit işyeri' açma yoluyla faaliyette bulunarak ve idari ve hukuki denetimlerden kaçınarak denetlenmelerini engellemek suretiyle iş şartlarına uymadığına hükmetti.

500 bin TL teminat yatırması halinde www.booking.com'a erişilebilecek.

500 bin TL teminat yatırması halinde www.booking.com'a erişilebilecek.

Mahkeme, TÜRSAB tarafından 500 bin TL teminat yatırılarak booking.com internet adresinin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbirin ise 'haksız rekabete neden olan eylemlerin faaliyetin tamamen sonlandırılmasını gerektirecek nitelikte olmaması, haksız rekabete neden olan aykırılıkların giderilmesi yoluyla engellenebileceği gözetilerek ölçülülük ilkesi gereğince davalı booking.com tarafından mahkeme kasasına 500 bin TL nakdi teminatın veya kesin-süresiz teminat mektubunun yatırılması halinde ihtiyati tedbirin kaldırılmasına da hükmetti. 

Tarafların, bu karara iki hafta içerisinde istinafa itiraz hakları bulunuyor.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

TÜRSAB avukatları, seyahat acentalarına karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla, online rezervasyon portalı booking.com aleyhine, faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.

Dava, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesince kabul edilmişti.

Mahkemenin 29 Mart 2017'de gerçekleştirdiği duruşmada, booking.com şirketinin, internet adresi üzerinden ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden, Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti.

Mahkemenin aldığı kararın tebliğ edildiği Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK), booking.com sitesine erişim engeli koymuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
42
7
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mugobiz

Dünya'nın hiç bir ülkesinde booking haksız rekabet oluşturmuyor, Türkiye'de mi oluşturuyor ? Bayılıyorsunuz bir şeyleri yasaklamaya... Sonra neden Türkiye'y... Devamını Gör

yorum

turkiyeye booking ile turist gelebiliyor onda bir sikinti yok.

Kullandığımız , bize zerre faydası olan bir şeyi bile engellemek te karalamakta bu ülke üzerine yok . Adamlar fiyat araştırmasıyla en uygun fiyatı bize bulu... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şu anda karşılaştırdım bir haftalığına iki kişi aynı otel Trivago'da 11.127tl Booking'de 9.008 tl. Gerçekten Sloganın hakkını veriyorlar yani. EN İYİSİ ibare... Devamını Gör