Görüş Bildir
Haberler
Mahalle Sakinleri Tepkili: İstanbul'da Koronadan Ölenler İçin Ayrı Mezarlıklar Hazırlandı

Mahalle Sakinleri Tepkili: İstanbul'da Koronadan Ölenler İçin Ayrı Mezarlıklar Hazırlandı

Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenler için İstanbul'da ayrı mezarlık yerleri belirlendi. Anadolu yakasındaki mezarlık Beykoz'da, Avrupa yakasındaki Kilyos'ta yer alıyor. Kilyos Çavuşbaşı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. İBB yetkilisi ise defin işlemlerinin Sağlık Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde yapıldığını belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de yeni tip koronavirüse bağlı ölümler 59'a ulaşırken, Bilim Kurulu ve Diyanet'in tavsiye ve kararları doğrultusunda, İstanbul'da Kilyos ve Beykoz'da defin yerleri belirlendi. 

DHA'nın aktardığına göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler buralara gömülmeye başlandı. Beykoz'daki Baklaca Mezarlığı'na da definler yapıldı.

Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Mahalle sakinleri tepki gösterdi

Ancak Çavuşbaşı Baklacı mahallesi sakinleri mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu belirterek önlem alınmasını istedi. Mahallede  oturan ve bölgede yerleşim yerleriyle okullar olduğunu ifade Abdurrahman Öz, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var' dedi.

Beykoz'da 41 mezar yeri ayrıldı

Beykoz'da 41 mezar yeri ayrıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, virüs nedeniyle 15 defin yapıldığını, dokuz adet daha mezar yerinin kazıldığı ve 41’e kadar mezar yerlerinin numaralandığını belirtti.

Çavuşbaşı Çiftlik Mahalle Muhtarı Hayrettin Şenol ise, mezarlık alanının üç ilçenin birleştiği ve yerleşim yerinin içinde kaldığını kaydederek, “Böyle özel definlerin, halka bu kadar yakın olmasına karşıyız. Bu mezarlığın başka bir alana taşınmasını talep ediyoruz” dedi.

Vatandaşların toplanması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi

İBB yetkilisi: "Bunlar normal defin, büyütecek bir şey yok"

İBB yetkilisi: "Bunlar normal defin, büyütecek bir şey yok"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, İstanbul’un Anadolu yakasında Beykoz Mezarlığı ve Avrupa yakasında ise Kilyos Mezarlığı’na olmak üzere yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenler için, iki mezarlığın tahsis edildiğini açıkladı. 

İBB yetkilisi, Baklacı Mahallesi’ndeki mezarlığa bügün de yine virüs nedeniyle yaşamını yitiren iki kişinin tabutlarıyla birlikte gömüldüğünü ifade ederek, 'Bunlar normal definler, büyütecek bir şey yok. Bilim Kurulu’nun, Sağlık Bakanlığı’nın ve hatta İstanbul Valisi’nin bilgisi dahilinde yapılan yasal işlemlerdir. Tek fark, cenazelerin normal bir tabut içerisinde defnedilmesidir' dedi.

Yetkili, ileride ailelerin istemi üzerine, cenazelerin aile mezarlığına da alınabileceğini açıkladı.

İBB yetkilisi ayrıca, Kilyos Mezarlığı'na kaç defin yapıldığı konusunda bilgi veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan önlem olarak kullanılan eldiven ve önlük gibi malzemelerin çevreye atıldığı görüldü...

Öte yandan önlem olarak kullanılan eldiven ve önlük gibi malzemelerin çevreye atıldığı görüldü...
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Mezarlık sınırlandırması yok"

"Mezarlık sınırlandırması yok"

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin nereye gönüldüğü sorusunu yanıtlayan İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilisi, şunları anlattı:

“Örneğin Çekmeköy bölgesinde olanlar Baklacı Mezarlığı’na defnediliyor. Buraya normal gömü de yapılıyor. Eğer sınırlandırma yapılsaydı bu mezarlığa başka hiçbir gömü alınmayacaktı. Örneğin Aytaç Yalman (eski Kara Kuvvetleri Komutanı) Kanlıca mezarlığına defnedildi. Avrupa yakasında farklı mezarlıklara defin yapılıyor. Cenazelerin tek bir yerde gömülmesini sınırlandırma gibi bir uygulama yok.”

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
25
18
8
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HAZEL LiFE

Bizden bir BOK olmaz!

Dean Winchester

Ulan IQ fakirleri ölü adamda virüsün ne işi var bakteri mi bu mına koyim ne andaval bir milletimiz var ya.

Pasif Kullanıcı

Birader yalniz koronavirusu oldukten sonra da akcigerlerde yasamaya devam ediyormus link paylasamiyorum ama aratip bulabilirsin. Bunu diyen biliminsanlari k... Devamını Gör

Jey

Bu ne saçmalıktır ya! Insanları boşuna tedirgin etmekten başka ne ise yarar Bu? Yer yeterli gelmeyecek korkusu ile mi yeni mezar alanı yapılıyor yoksa aptalc... Devamını Gör

Jey

Belediyelerin aq bi bok bilip yaptıkları yok. Sokak yıkama şovu, kıyıda köşede ayrı mezar alanı, etrafa saçılmış tıbbi atıklar ile neyin önlemi? Virüs ölü be... Devamını Gör