Görüş Bildir
Haberler
Ermenek'te Maden Sahibi Dahil 5 Kişi Tutuklandı!

Ermenek'te Maden Sahibi Dahil 5 Kişi Tutuklandı!

Fatih UZUN
10.11.2014 - 23:03 Son Güncelleme: 11.11.2014 - 10:44

Ermenek'teki maden felaketi nedeniyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 8 kişiden şirket sahibi Saffet Uyar dahil 5 kişi tutuklandı.

Ermenek'te su basan ve 2 işçinin öldüğü, 16 işçinin de halen yeraltında olduğu maden felaketiyle ilgili gözaltına alınan 8 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Madenin sahibi Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin sahibi Saffet Uyar'ın da aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı.

Gerekçe, 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek'. Diğer 3 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan bir gün sonra teslim olan Saffet Uyar, savcılık ifadesinde böyle bir kazayı öngörmediklerini, kömür ocağındaki tehlikeyle ilgili bakanlıktan uyarı almadıklarını söylemişti.

Madenin sahibi Uyar dışında yedi kişi daha kazayla ilgili soruşturmada savcıya ifade vermişti. Bu kişiler, maden sahasının ruhsat sahibi Abdullah Özbey, madenin işletme müdürü Yavuz Özsoy, maden mühendisleri Cemile Karaca ve Nuray Yetiş, maden sahasının ruhsat sahibi şirketin işletme müdürü Mehmet Zeybek, maden mühendisi Ali Kurt ve iş güvenliği uzmanı Engin Yeti.

28 Ekim Salı günü öğle saatlerinde Has Şeker Madencilik Şirketi tarafından işletilen maden ocağını su basmış, 18 işçi mahsur kalmıştı. Madencilerden ikisinin cesedine arama çalışmalarının 10'uncu gününde, 6 Kasım Perşembe akşamı ulaşılmıştı. 16 işçiyi arama çalışmaları ise hâlâ sürüyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/erm...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0