Görüş Bildir
Haberler
Macar Kampında Göçmenlere 'Hayvan Muamelesi'

Macar Kampında Göçmenlere 'Hayvan Muamelesi'

Batuhan
11.09.2015 - 13:32

Macaristan-Sırbistan sınırındaki Roszke Geçici Göçmen Toplama Merkezi'nde çekilen görüntüler, kapasitesinin üzerinde mülteci barındıran kamptaki yüzlerce kişinin yaşam koşullarını gözler önüne serdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kampa giden Avusturyalı Michaela Spritzendorfer ve Klaus Kufner tarafından çekilen görüntülerde, muhafızların göçmenlere ekmek ve diğer gıda maddelerini fırlatarak attıkları, gıda malzemelerine ulaşabilmek için göçmenlerin birbirleriyle mücadele ettikleri görülüyor.

Videoyu çeken Michaela Spritzendorfer, mültecilere 'hayvan' muamelesi yapıldığını söyleyerek, Avrupa ülkelerini sınırları açmaya çağırdı.

BBC'ye konuşan Spritzendorfer 'Bu insanlar üç aydır korkunç bir yolculuk yapmış. Çoğu botlarla deniz aşmış, ormanlardan geçmiş, korkunç şeyler yaşamış. Biz de Avrupa olarak onları burada hayvanlar gibi kamplarda tutuyoruz. Avrupalı siyasiler artık gerçekten sınırları aşmakla yükümlüdür.' dedi.

Avusturyalı bir Yeşiller Partisi yetkilisinin eşi olan Michaela Spritzendorfer ile gazeteci ve eylemci Klaus Kufner, bu görüntüleri kampa yardım götürdükleri sırada çekmişler.

İnsan hakları kuruluşu Human Rights Watch acil durum direktörü Peter Bouckaert da göçmenlerin 'ahırdaki sığırlar' gibi tutulduğunu söyleyerek durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Görüntüler Almanya ile AB'nin dönem Başkanı Lüksemburg dışişleri bakanlarının, birliğin masaya getirdiği yeni mülteci krizi planını kabul etmeyen Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Slovakya ile görüşmesinden önce ortaya çıktı.

Almanya'nın desteklediği Avrupa Komisyonu planı, 120 bin göçmenin üye ülkelerin nüfusuna göre kotalar belirlenerek AB ülkelerine dağıtılmasını öngörüyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0