Görüş Bildir
Haberler
Mac’in İlk Fidye Yazılımı Ortaya Çıktı!

Mac’in İlk Fidye Yazılımı Ortaya Çıktı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir torrent uygulaması olan Transmission, Mac kullanıcılarını tehdit eden ilk fidye yazılımı (ransomware) olarak bu hafta tarihe geçti. Bu uygulamanın zararlı yazılım bulaşmış versiyonlarını indirenler, “KeRanger” isimli bir zararlı yazılımı sistemlerine bulaştırdı. 

Transmission Mac gibi fidye yazılımlarının son dönemlerde dünyada popüler olduğuna tanık olmaktayız. Geçtiğimiz haftalarda, ABD’nin Los Angeles kentindeki bir hastanede bilgisayar sistemlerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek için bir korsan grubuna 17 bin dolarlık ödeme yapıldığını biliyoruz.

Transmission ise, OS X üzerinde ilk defa bu çeşit bir zararlı yazılımın işlev bulması özelliğini taşıyor. Ancak Palo Alto Networks adlı şirkete göre, Apple’ı hedefleyen başka bir tane daha fidye yazılımı bulunuyor. 2014’te Kaspersky Labs tarafından keşfedilen FileCoder isimli bu yazılım, geniş kullanıcı kitlesine ulaşmadığı için bu denli bir tehdit oluşturmadı.

Haberimize konu olan kötü yazılım, yüklendikten 3 gün sonra aktifleşerek kullanıcıların sabit diskini şifreliyor ve ardından kullanıcılardan şifrelemeyi kaldırma karşılığında fidye istiyor. 4 Mart tarihinde bu kötü yazılım hakkında bilgilendirilen Apple, kontrol altına almak için harekete geçerek sertifikayı iptal etti ve böylece yazılımın başka sistemlere yüklenmesini önledi.

Kaynak: http://www.theverge.com/2016/3/6/1117...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın