Görüş Bildir
Haberler
Luis Figo Devrim Yapmaya Geliyor! İşte Seçim Vaadleri...

Luis Figo Devrim Yapmaya Geliyor! İşte Seçim Vaadleri...

Batuhan
20.02.2015 - 10:18

FIFA başkanlığına adaylığını açıklayan Luis Figo, seçim vaadlerini duyurdu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) başkan adaylarından eski Portekizli futbolcu Luis Figo, seçimi kazanması halinde Dünya Kupası'na katılımcı takım sayısını 32'den 40 veya 48'e çıkarmak istiyor. İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda seçim kampanyası için basın toplantısı düzenleyen Figo, FIFA'ya başkan olması halinde uzun dönem görevde kalmak istediğini söyledi.

Katar ve Rusya'nın Dünya Kupası'na evsahipliği sürecinde yaşanan yolsuzluk iddiaları nedeniyle FIFA'nın imaj sorunu yaşadığını hatırlatan Figo, 'Vakit, futbolun bana verdiği her şeyi, futbol dünyasına geri verme vakti. Son aylarda ve yıllarda benim gibi çoğunuz FIFA'nın imajının lekelendiğinin farkında. Konuştuğum birçok kişi değişim bekliyor' dedi.

FIFA'nın imajını düzeltmek için çalışmalar yapacağını, şike ve ırkçılık konularında sıfır toleransa sahip olduğunu vurgulayan eski Portekizli futbolcu, 'Kenarda oturup, bir eylemde bulunmayı reddedecek birisi değilim. FIFA için yeni bir liderlik tarzı istiyorum' diye konuştu. Figo, FIFA'nın gelirinde yapılan harcamaların önemli bir kısmında temel değişikliklere gidilmesi gerektiğini ifade ederek, 'Programımın merkezine futbolun temelini koydum. Her bir federasyonunun ülkesinde futbol okulu projeleri üretmek istiyorum. Her bir ülkenin saha ve teknik direktör sayısını arttırdığını görmek istiyorum' ifadelerini kullandı. Seçim kampanyası sürecinde herhangi bir organizasyondan mali destek almadığını belirten Figo, 'Herhangi bir yere bağlı olmadığım için şanslıyım. Kariyerim, hedeflerim için yeterli. Kimseye hiçbir şey borçlu değilim. Futbolun çıkarları için FIFA başkanlığını yürütebilirim' şeklinde konuştu. Luis Figo, seçimi kazanması halinde Dünya Kupası'na katılacak takım sayısını 32'den '40 ya da 48 takıma' çıkarmak istediğini kaydederek, 'Bu genişleme uygulanırsa, yeni katılacak takımların Avrupa dışı ülkelerden gelmesi gerektiğine inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, 17 yıldır FIFA başkanlığı görevinde bulunan Sepp Blatter'ın adaylığına ilişkin soruya Figo, 'Tüm diğer adaylara duyduğum gibi ona da saygı duyuyorum. Birliğe uzun yıllardır liderlik yapıyor. Futbol için birçok olumlu hamlede bulundu ancak artık değişikliğin gerekli olduğu noktaya erişildi' cevabını verdi. Başkanlık seçiminde, Figo ve Blatter'ın yanı sıra, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ve Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag yarışacak. Başkanlık seçiminin yapılacağı FIFA Kongresi, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/luis-f...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0