Görüş Bildir
Haberler
Löw'ün Fenerbahçe'ye Sözü Var!

Löw'ün Fenerbahçe'ye Sözü Var!

Fatih
03.05.2014 - 21:11 Son Güncelleme: 27.04.2022 - 15:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Löw'ün Fenerbahçe'ye Sözü Var!

Fenerbahçe ile sözleşme yenilip yenilemeyeceği tartışılan Ersun Yanal ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Habertürk Gazetesi Spor Müdür Yardımcısı Meriç Müldür, Fenerbahçe'nin Şampiyonlr Ligi'ne katılması halinde yola Ersun Yanal ile devam etmeyeceğini iddia etti. Sarı lacivertli takımın 3 Temmuz süreci sonrası Şampiyonlar Ligi'ne şampiyonluk adayı olarak girmek istediğini ve Fenerbahçe yönetiminin bunun Ersun Yanal ile gerçekleşeceğine inanmadıklarını belirten Yanal, Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ne katılma hakkı kazanması halinde dünyaca ünlü bir teknik adamla anlaşacağını belirtti.

İşte Müldür'ün o yazısı;

'Ersun Yanal Fenerbahçe’de kalacak mı kalmayacak mı? Bu sorunun cevabını vermek için erken. O cevabı belki bir ay belki de daha uzun bir süre sonra buluruz. Kalıcı gibi gözükse de çoğu yöneticinin gönlünde yatan aslan Yanal değil.

Bir aylık süreç önemli. Aziz Yıldırım cezaevine girecek mi girmeyecek mi? Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidecek mi gidemeyecek mi? Öncelikle bu sorular cevap bulacak ki hoca konusu da netlik kazansın.

Mevcut planlamada kadroya çok büyük takviyeler yapmak yok. Olmazsa olmaz şart, 10 numara. Dünya çapında 10 numara transferi olacak. CAS kararının detayları ise önümüzdeki hafta netleşecek, ardından da Fenerbahçe’nin UEFA’ya itirazı olacak. İtiraz kabul görürse; ki bu anlamda umut var, Şampiyonlar Ligi vizesi çıkabilir. İşte böyle bir karar da her şeyi değiştirebilir.

Çünkü Fenerbahçe’nin bir hayali var. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. O vize çıkarsa işin rengi değişir. Transfer 10 numara ile kalmaz, çok sürpriz isimler de gelir. Ve tabii ki dünya markası bir hoca. Fenerbahçe Devler Ligi’ne katılırsa hocası Yanal olmaz.

Löw'ün sözü var

Kim olur sorusuna gelirsek. Löw olabilir. Fenerbahçe’ye sözü var. O sözünü önümüzdeki sezon için de tutabilir, iki yıl sonrasına da sarkabilir. Alman Federasyonu ile sözleşmesi 2016 yılında sona eriyor ama Dünya Kupası’nda Almanlar’ın alacağı sonuç da önemli.

Fenerbahçe yönetiminin Ersun Yanal’a pek de sıcak bakmamasının elbette ki nedenleri var. Takımın oynadığı futbolu beğenmiyorlar. Şampiyonlar Ligi’ne katılmaları halinde bu sezonun futbolu ile perişan olacaklarına inanıyorlar. Sonra son on maçı fiilen yönetmiş bir Aziz Yıldırım var. Demek ki buna ihtiyaç hissetmiş. Başkan ile hoca arasında sezon içinde yaşanan çok sert tartışmaları da unutmayalım.

Yanal’ın istifa ettiği günler de var, başkanın kovduğu, yöneticilerin araya girip orta yolu bulduğu maç ertesileri de. Bir başka sıkıntı Yanal’ın oyuncularla ilişkileri. Şampiyonluk fotoğraflarına bakın futbolcularıyla 3-5 kare sevinç resmi bile yok. Bir de Aykut Kocaman’la yaşanan son şampiyonluğun görüntülerini hatırlayın.

Bunun yanında sağlık sorunları. Ersun Yanal, stent takılıp iki gün sonra Galatasaray maçına çıktı belki ama o günlerde neredeyse hocalık hayatını noktalıyordu. Doktorların açık kalp ameliyatı önerisini kabul etmişti ki yöneticilerin götürdüğü son doktor 6 stent takarak Yanal’ı ameliyattan kurtardı, sahalara dönmesini sağladı.

Bu noktada şu ayrıntı önemli. Aziz Yıldırım sezon içinde Yanal’la çok kez tartıştı belki ama hocasının sağlık sorunları yaşadığı günlerde hep yanındaydı. Açık kalp ameliyatının gündeme geldiği, Yanal’ın en az 3 ay takımdan uzak kalma tehlikesinin belirdiği dönemde Şampiyonluk değil senin sağlığın önemli. Git ameliyatını ol” dedi. Kavgalar, tartışmalar yaşandı, bitti. Her şey biter, herkes gider, dostluk ise baki kalır'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın