Görüş Bildir
Haberler
Limonlu Kek Nasıl yapılır? İşte Nefis Limonlu Tek tarifi…

Limonlu Kek Nasıl yapılır? İşte Nefis Limonlu Tek tarifi…

Şebnem Sucu
09.12.2021 - 10:03 Son Güncelleme: 18.05.2022 - 14:20

Çay saatlerinin vazgeçilmezi limonlu kek, tatlı krizlerini bastırmak için ilk akla gelen lezzetlerdendir. Çocuk yetişkin herkesin severek tüketerek yediği limonlu kek, çat kapı misafirlerinize de sunabileceğiniz en güzel kek tarifleri arasında yer alır. Puf puf kabaran yumuşacık hamuru, limon aromasının verdiği lezzet ve kokusu ile büyüleyen limonlu kek nasıl yapılır? İşte nefis limonlu kek tarifi…

Limonlu kek tarifi hafif lezzeti ile çay saatlerinde sık tercih edilir. Birçok farklı malzemenin bir arada kullanabildiği kek tariflerinde limon farklı bir aroma kattığından özellikle tercih edilmektedir. Limonlu kekin yapımı da çok kolaydır. Peki, limonlu kek nasıl yapılır? İşte nefis limonlu kek tarifi…

Limonlu Kek İçin Gereken Malzemeler

Limonlu Kek İçin Gereken Malzemeler

• 1 su bardağı şeker

• 3 adet yumurta

• 1 su bardağı süt

• 1 çay bardağı sıvı yağı

• 1 paket vanilya

• 1 paket kabartma tozu

• 1 adet limon 

• 2,5 su bardağı un

Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Tarifi

Keki yapmak için karıştırma kabına 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker alınır ve krema kıvamını alana kadar çırpılır. 1 adet limonun kabuğu rendenin ince kısmı ile rendelenir ve suyu ile birlikte karışıma ilave edilir. Ardından 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, vanilya ilave edilerek karıştırılır.

Un ve kabartma tozu elenerek karışıma eklenir. Akışkan bir kıvam alan kek hamuru, önceden yağlanan kalıba dökülür. Önceden ısıtılan 170 derece fırında fırınınızın pişirme kapasitesi de göz önünde bulundurularak 35-40 dakika pişirilir. Pişen kekinizin üzerine pudra şekeri serperek sunuma küçük bir farklılık katabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Limonlu Kek Püf Noktaları

Kullandığınız yumurta, süt gibi tüm malzemelerin oda ısısında olması kekinizi daha lezzetli yapar. Başlangıçta bir araya getirilen şeker ve yumurta köpükleşene kadar çırpılmalıdır. Ayrıca keki fırına verdikten sonra ilk yarım saat fırının kapağını açmamaya özen gösterin. Kekiniz piştiğinde fırını kapağını açarak ılımasını bekleyiniz. Limonlu kekinizin içerisine farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. Özellikle ceviz, damla çikolata ve havuç çok yakışacaktır kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
61
60
36
36
31
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın