Görüş Bildir
Haberler
Beyrut'ta Bilanço Ağırlaşıyor: 100'ü Aşkın Ölü, Yaklaşık 4 Bin Kişi de Yaralı

Beyrut'ta Bilanço Ağırlaşıyor: 100'ü Aşkın Ölü, Yaklaşık 4 Bin Kişi de Yaralı

Batuhan
05.08.2020 - 08:34

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada bilanço ağırlaşıyor. Son bilgilere göre 100'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığı bildirildi. Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edilirken, Beyrut'ta 2 haftalık olağanüstü hal ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Mişel Aun'ın daveti üzerine gerçekleşen toplantının akabinde Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamada, Beyrut'ta 18 Ağustos'a kadar 2 haftalık olağanüstü hal ilan edilmesine karar verildiği belirtildi.

Limanda 2 bin 750 ton amonyum nitrat depolandığı açıklandı

Limanda 2 bin 750 ton amonyum nitrat depolandığı açıklandı

Patlamanın nasıl meydana geldiği ise hâlâ kesin olarak bilinmiyor. Lübnan Başbakanı Diyab, patlamanın meydana geldiği liman bölgesinde tahminen 2 bin 750 ton tehlikeli bir madde olan amonyum nitratın gerekli güvenlik önlemleri alınmadan depolanmış olduğunu açıkladı.

Ancak Diyab, patlamanın bir saldırı olup olmadığı ya da arkasında siyasi neden bulunup bulunmadığı konusunda bir yorum yapmadı. Lübnanlı yetkililer, patlamanın depodaki amonyum nitrattan kaynaklandığını tahmin ederken patlamanın nedeni hâlâ araştırılıyor.

Füze ve gübre üretiminde kullanılan amonyum nitratın yüksek sıcaklıklarda patlayabildiği belirtiliyor.

Şehirde güvenliği ordu sağlayacak

Şehirde güvenliği ordu sağlayacak

Konsey ayrıca, ordunun, Beyrut'ta güvenliği sağlama görevini üstlenmesini, iç güvenlik güçleri, gümrükler, liman ve havalimanlarındaki silahlı güçler, silahlı koruma birlikleri ve itfaiyecilerin ordunun denetimine verilmesini kararlaştırdı.

Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulacak

Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulacak

Alınan kararlar arasında ayrıca, 'yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması' yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölü sayısı yükseliyor

Ölü sayısı yükseliyor

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölen sayısının 78'e ulaştığını, en az 4 bin kişinin yaralandığını açıklamıştı. 

AFP'nin Lübnan Kızılhaç'ından aktardığı bilgiye göre ise, ölü sayısının sabah saatlerinden itibaren 100'ü aştığı öğrenildi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden taziye mesajı

Trump: "Saldırı gibi görünüyor"

Trump: "Saldırı gibi görünüyor"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte Lübnan halkına taziye mesajını iletti.

ABD'nin Lübnan'a 'yardım etmeye hazır olduğunu' belirten Trump, 'Dualarımız tüm kurbanlara ve aileleriyle' dedi.

Trump, 'Lübnan halkı ile çok iyi bir ilişkimiz var ve yardım etmek için orada olacağız. Bu korkunç bir saldırı gibi görünüyor' ifadelerini kullandı.

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
dfgadha

The economist kapağının sağında patlamayı göstermişti, bunlar çok sever bir şeyi yapmadan önce yayınlamayı. Şerefsizler! ölenler kim bilmiyorum ama bu dünyad... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

birader işte böyle safsatalar onlar taş gibi kızlarla para içinde yüzerken sen burda harekete geçme diye uydurulmuş şeyler. onlar kral gibi yaşayacak sen bok... Devamını Gör

Resho

Olay her yönüyle facia ve olayın bir çok sorumlusu var. Bu Limanı silah deposuna çevirenler saldırıyı gerçekleştirenler kadar suçlu. Olan yine masumlara old... Devamını Gör

ufukdiyoki

Abd yardım amaçlı mı girecek?