Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
25.10.2016 - 15:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Liderlerin bu haftaki gündeminde yeni Anayasa, başkanlık sistemi ve FETÖ vardı. Başbakan Binali Yıldırım'ın ise partisinin grup toplantısı gerçekleştirilmedi. 

Açıklamalardan öne çıkanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli: 'Mecliste evet dersek MHP olarak milletin huzurunda da evet deriz'

Her salı olduğu gibi bu hafta da ilk grup toplantısı MHP'nin oldu. 

Türkiye'nin Musul operasonunun her aşamasında rol alması gerektiğini söyleyen MHP lideri Bahçeli, 'Şuanda Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eşdeğerdir' dedi ve ekledi: 'Irak istemiyormuş, Suriye karşı çıkıyormuş, ABD itiraz ediyormuş; bunun ehemmiyeti yoktur.'

Bahçeli'nin başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin açıklaması da grup toplantısında öne çıkan konulardan birisiydi.

'Sayın Cumhurbaşkanı'nı millet seçti, bu tartışmasızdır. Ancak Erdoğan'ı seçen millet 'Anayasa rafa kaldırılarak fiilen başkan olsun' demedi. Kim ne söylerse söylesin, fiilen devlet yönetilmesi hukukun üstünlüğü ile çelişmektedir' ifadelerini kullanan Bahçeli, Meclis’te referanduma 'evet', meydanda ise başkanlık sistemine 'hayır' diyecekleri yönündeki değerlendirmelere de yanıt verdi:

'Mecliste evet dersek MHP olarak milletin huzurunda da evet deriz.'

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri. 'AKP’nin gündeminden düşen başkanlık konusunu neden şimdi yeniden gündeme getirdiniz?' sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

'İleriki günlerde daha iyi anlayacaksınız. Türkiye’de fiili durumun devamını arzulayanlar, 15 Temmuz'dan sonra ciddi olayların yaşandığı ortamda kaos, kriz arzulayanlar ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz.'

Yüksekdağ: 'HDP'nin olmadığı bir Anayasa halkın, demokrasinin olmadığı Anayasa demektir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli'nin ardından partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, başkanlık sistemi ile ilgili Meclis'te görüşülecek ve referanduma gidilecek olan yeni Anayasa teklifinin demokratik olmayacağını ifade etti. Yüksekdağ'ın açıklamalrından bazı öne çıkan başlıklar ise şöyle: 

'HDP'nin olmadığı bir Anayasa halkın, demokrasinin olmadığı Anayasa demektir. 80'de de görmüştük bu Anayasa'yı.'

'Darbeyle yaptığınız anayasa 'yeni' mi olacak. Ne farkınız var cuntacılardan? Hiç. Sadece apolet kravat farkı var' ifadelerini kullanan Yüksekdağ, hükümetin dış politikasına yönelik eleştirilerini de sürdürdü:

'Rakka'ya, El-Bab'a gideceğim tutmayın beni diyor. Süleyman Şah Türbesi'ni IŞİD gasp ettiğinde böyle cevval değildiniz. Tarih dersi veriyorum diyorsan önce okulunu bitir, diplomanı al, ondan sonra ders ver.'

Ayrıca Yüksekdağ, 'Savaş isteyenler kendi evlatlarını hesap ederek konuşsun. Oğlu kumar masasında olanlar, halkın canı üzerinden siyaset yapmasın' dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım'a "FETÖ" çağrısı: 'Ucu nereye giderse gitsin... Her türlü soruşturmaya var mısın?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ana gündeminde de başkanlık sistemi, yeni Anayasa ve FETÖ vardı.

CHP lideri, gazetecilerin, bilim insanlarının, öğrencilerin ve öğretmenlerin hapse atıldığını hatırlatarak, 'Demokrasi askıya alınarak darbe ile mücadele edilmez' dedi ve eleştirilerine devam etti: 'Bir yapının terör örgütü olup olmadığına devletin güvenlik raporlarına değil, AKP ile ilişkilerine bakılarak karar veriliyor.'

'Darbenin başkanlık için fırsat olmaması gerektiği' görüşünü savunan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP içerisinde FETÖ'cülerin olduğunu söyleyen Başbakan'a seslendi: 

'Yıldırım’a açık ve net çağrı yapıyorum. Ucu nereye giderse gitsin, nereden başlarsa başlasın, her türlü soruşturmaya var mısın? 60’lı, 70’li, 80’li yıllar. Her türlü desteği vereceğim. Sonuna kadar giderim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, FETÖ'cülerin hangi partide nasıl bulunacağı konusunda da '3 anahtarı var' dedi ve şöyle sıraladı:

  • 1-  Hangi partide bir kişinin kölesi olma, sorgusuz sualsiz bir kişiye itaat etme, doğruyu yanlışı bir kişiye göre belirleme ön plana çıkmışsa, FETÖ'cüler o partidedir.

  • 2 - Hangi parti bir kişinin adıyla anılıyor, o kişinin yazılı mesajı ayakta alkışlanıyor ve dinleniyorsa FETÖ zihniyeti o partidedir.

  • 3- Hangi parti 'siz bunu anlamazsınız, bunun adı reise itaat, davaya sadakat' diyorsa FETÖ'cüler o partidedir. 

Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye de seslendi:

'Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partiyle ilişiği kesilir, kesildi mi? Kuralları tanımayan kişiye şimdi deniyor ki, ‘Gel nasıl bir Anayasa istiyorsan yapalım.’ Peki, Türkiye’nin başı belaya girerse ne yapacağız? Sayın Bahçeli’den istirhamım var. Gel bu kişiyi kral yapalım. Bir televizyon kanalı bağlayalım, sabah akşam konuşsun. Sen de kurtul ben de kurtulayım.'

AKP'nin grup toplantısı yapılmadı

AKP'nin grup toplantısı yapılmadı

AKP'nin bu hafta grup toplantısı yapılmadı. Afyonkarahisar'daki kampın ardından bu hafta Bakanlar Kurulu ve grup toplantısının yapılmayacağı belirtilmiş, Yıldırım'ın 'Önümüzdeki iki gün çalışacağız' dediği öğrenilmişti.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Politikacılara bakılınca her biri birbirlerine suç atıyor politikacılar savaşı bu olsa gerek :D