Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
09.08.2016 - 15:43 Son Güncelleme: 09.08.2016 - 16:11

Başbakan Binali Yıldırım ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise parti grup toplantısı gerçekleştirilmedi.

Yıldırım ve Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldırım: 'O terörist başı Türkiye'ye gelecek ve hesap verecek'

Fethullah Gülen ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek' dedi ve salondaki 'idam isteriz' sloganları üzerine şöyle devam etti:

'Meclis’i bombalatan, Türkiye’nin silahını Türkiye’ye doğrultan o adam, hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız.'

Yıldırım, 7 Ağustos tarihinde milyonlarca kişinin ve kendisine ek olarak Cumhurbaşkanı, CHP lideri ile MHP liderinin de katılımıyla gerçekleştirilen Yenikapı mitinginin bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. Yıldırım, 'Abdülhamit Han da oradaydı, Mustafa Kemal de oradaydı, Mehmet Akif Ersoy da oradaydı Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı, Cumhurun reisi, başkomutan oradaydı. Biz hepimiz oradaydık, CHP'si, MHP'si, onların saygıdeğer genel başkanları, parti mensupları oradaydı' dedi.

'15 Temmuz’da, 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık' diyen Binali Yıldırım, 'Bir kez daha Hakk’ın ve halkın gücünün, tankın gücünden çok daha fazla olduğunu dünya âleme gösterdik' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: 'Gülen ile ilişkisi olmayan tek parti HDP'dir'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı atay çıkaran CHP ve MHP liderlerine seslenerek, 'Geriye doğru gidin, çatı adayını kim önerdi? MHP-CHP darbe karşıtı selamlama yapıyor ya, çatı adayı tim tarafından belirlendi. Yoksa bir gece siz uyurken sizin de rüyanıza mı geldi? Çıkın açıklayın' dedi.

Demirtaş, Yenikapı'daki mitinge davet edilmemeleri konusuna da değindi.

Bir araya gelen milyonlarca insanın duygusunu iyi anladıklarını, saygın bir tutum sergilediklerini söyleyen Selahattin Demirtaş, 'Ama Yenikapı'daki sahne için aynı şeyi söyleyemeyiz' dedi ve ekledi: 

'Halkın duruşu ne kadar saygınsa sahnedeki iki yüzlülük de o kadar çirkindir. HDP orada yoktur, çünkü Fethullah Gülen ile ilişkisi olmayan tek parti HDP'dir. MHP, CHP, AKP’nin üst düzey yöneticileri ise yakın zamana kadar organik ilişkidedir.'

Mitinge davet edilmemelerine ilişkin, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Davet edersem gazilere, şehitlere bunu anlatamam' sözlerini de eleştiren Demirtaş, aralarında Berkin Elvan, Tahir Elçi, Ceylan Önkol ve Hurşit Külter'in de olduğu bazı fotoğraflar göstererek, 'HDP hiçbir şey olmamış gibi oraya gitseydi Ceylan’ın gözlerine bakamazdı” dedi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin grup toplantısı olmadı

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin grup toplantısı olmadı
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin grup toplantısı olmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programı nedeniyle bu hafta CHP'nin grup toplantısı gerçekleştirilmedi. Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de partisinin il başkanları toplantısına katıldı.

MHP'nin de bu hafta grup toplantısı olmadı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin programına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
24
5
5
3
1
0