Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
26.07.2016 - 15:42 Son Güncelleme: 26.07.2016 - 16:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise programları nedeniyle grup toplantısı gerçekleştirmedi.

Açıklamalardan öne çıkanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bahçeli'den ABD'ye: "12 Eylül'de bizim çocuklar kazandı diyorlardı, çok şükür 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'yi kastederek '12 Eylül’de 'Bizim çocuklar kazandı' diyorlardı. Çok şükür, 15 Temmuz’da onların gayrimeşru çocukları kaybetti' ifadelerini kullandı ve ekledi:

'Bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı. Tankların önüne milli irade dikildi, teröristlere Osmanlı şamarını korkusuzca indirdi. 15 Temmuz’da millet kenetlendi, birleşti, oyunu gördü ve oyuncuların maskesini düşürdü.'

Birlik ruhunun devamının mutlaka korunması gerektiğini ifade eden Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'a seslenerek, 'artık derleyici, dengeliyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin. Başbakan ve hükümeti de ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklasın' dedi.

Bahçeli, mücadele sürecinde suçlu ile suçsuzun birbirine karıştırılmaması, askeri sistemin sadakat öne alınarak takviye edilmesi, birlik ruhunun devamının korunması ve adil yargılama sürecinin ciddiye alınması konusuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Demirtaş: "Paralel sızdı diyorlar. Nasıl sızdı? HDP'ye neden sızamadı peki? Çünkü bunun adı sızma değil süzmedir"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete ve PKK'ya çağrı yaparak, 'Türkiye 15 Temmuz öncesi Türkiyesi değil. Yeni durum değerlendirilmeli' ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, hükümet ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerini de sürdürdü ve şöyle konuştu:

'Tasfiye ettiklerinin yerine cemaati atayan Erdoğan ne demişti, 'Ne istediniz de vermedik?'. Evet her şeyi istediler, siz de verdiniz. Demokrasiye karşı darbe yapıldı deniliyor. Hayır. Darbe demokrasi mücadelesine karşı yapıldı. Türkiye’de demokrasi zaten yoktu. Paralel sızdı diyorlar. Nasıl sızdı? HDP’ye neden sızamadılar peki? Çünkü bunun adı sızma değil süzmedir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söylemesini hatırlatan Demirtaş, 'Enişteyi MİT müsteşarı yapalım bari' ifadelerini kullandı.

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı olmadı

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı olmadı
Yıldırım ve Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı olmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise, programları nedeniyle bugün grup toplantıları gerçekleştirilmedi.

  • Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ü Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı, daha sonra Özgürgün onuruna öğle yemeği verdi.

  • Kemal Kılıçdaroğlu da 50 polisin şehit düştüğü Gölbaşı Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun babası Asım Erdoğdu'nun cenaze törenine katıldı.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
3
2
2
1
1
1