Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
10.05.2016 - 16:13 Son Güncelleme: 10.05.2016 - 17:00

CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. AK Parti'de ise olağanüstü kongreye kadar grup toplantısı yapılmayacak.

Liderlerin bugünkü gündemini özetledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmesinin ardından görevi bırakacağını açıklamasına değindi: "23 milyon oy alan bir Başbakan, bir kişinin ağzından çıkan lafa esir oluyorsa onun demokrasi kültürü yoktur."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun görevi bırakacak olmasıyla ilgili, '23 milyon oy alan bir Başbakan, bir kişinin ağzından çıkan lafa esir oluyorsa onun demokrasi kültürü yoktur. Saraya gitti, istifa ediyorum dedi' ifadelerini kullandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi: 

'Davutoğlu'nu savunuyorsak halkın iradesine gösterdiğimiz saygıdan dolayı savunuyoruz. 'Gelişmeleri yakından takip etmemden daha normal ne olabilir' diyor. Sen anayasayı çiğniyorsun, bundan daha anormal ne olabilir? 23 milyon 600 bin vatandaşıma sesleniyorum; paraları nasıl sıfırladılarsa senin de oyunu sıfırladılar.'

Kılıçdaroğlu, Başkanlık ile ilgili ise, 'İlla başkan olacağım diyor, Meclis'te tek bir CHP'li olduğu sürece başkan olamayacaksın' dedi.

Bugünkü konuşmasında, Ocak ayından beri roket mermilerinin hedefi olan Kilis'in Suriyelileştiğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'de yaşanan bir başka dram. Adı Kilis. Bir il düşünün, gazeteye 'ölüyoruz, hükümet nerede?' diye tam sayfa ilan veriyor. Vallahi hükümet yok. Hükümet olsa böyle bir dert olmaz zaten' dedi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 'Niye anayasa değişikliği? TBMM'de tiyatro oynatıyorsun, adına dokunulmazlık diyorsun; kimin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsan getir kaldıralım diyoruz, kaçıyorsun.'

'Hükümete hukuki destek' sözlerine "Destek hükümet mantığı içinde ele alınmalıdır" diyerek açıklık getiren Bahçeli, terörün bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını tekrarladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde söylemiş olduğu, 'İhtiyaç hasıl olursa, gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve MHP yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır' sözlerine açıklık getirdi ve şöyle konuştu: 

'MHP'nin hukuki boyutta vereceği destek bir hükümet mantığı içerisinde ele alınmalıdır. Söylemek istediğimiz şudur: MHP diğer eleştirileri saklı kalmak kaydıyla ön şart olarak terörle mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz sürdürülmesinden yanadır. Kahraman Mehmetçik ve polislerimizin verdiği insan üstü emeklerinin boşa gitmemesi için lazım gelen fedakarlıklara hazırdır. MHP, Türkiye’nin tarafında, Türk milletinin safında, Türk vatanının cesaretle, sevdayla hizasındadır.'

Davutoğlu'nun görevi bırakacak olmasıyla ilgili 'Sistem tartışmalarından bağımsız düşünmek mantıksızdır' diyen Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili 'Ne yeni bir sisteme, ne de yeni bir rejime gerek yoktur' ifadelerini kullandı ve ekledi: 'Ne başaracaksak, mevcut sistem içinde düşünmeliyiz.'

Erken seçim ve parti içi tartışmalarla ilgili, 'Erken seçim için MHP bekleniyormuş. Ağzı olan konuşmuş, sözde okuması yazması olan atıp tutmuştur. MHP gazete köşelerinden, televizyon ekranlarından, sosyal ve internet medyasından üretilmiş edepsiz dedikodularla yönetilemez, yönlendirilemez' diyen Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kongre için Yargıtay'ın alacağı kararı beklediklerini ve karara saygı duyacaklarını söyledi.

Yüksekdağ'dan Davutoğlu'na: "Saray'a yaranılmaz, direnilir…"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Kadın Grubu toplantısındaki konuşmasına idamlarının yıl dönümü olması itibariyle Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anarak başladı.

Yüksekdağ darbeci pratiğin yeni ortaya çıkmadığını, darbenin 7 Haziran seçimlerinde başladığını vurguladı ve şöyle devam etti: 'Bu sefer de 1 Kasım sonuçlarına darbe yapıldı'

Davutoğlu’na 'Saray’a yaranılmaz, direnilir. Sizde de o yok. Direnmiyorsunuz, direnmeyi bilmiyorsunuz' sözleriyle seslenen Yüksekdağ evladını kaybeden annelerin Davutoğlu'na hakkını helal etmediğini söyledi.

'Düşük profil tartışmasına da değinen Yüksekdağ, 'Madem karar vermişler neden kongre yapılıyor? Cumhurbaşkanı gözünü kapatsın, parmağını uzatsın, o başbakan olur. Çünkü hepsi düşük profilli' değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın oyuna hakaret ettiğini ve ‘Bana verdiğiniz oylar dışında verdiğiniz hiçbir oyu tanımıyorum’ itirafında bulunduğunu savunan Yüksekdağ 'Türkiye’de Saray vesayetine dayanan bir darbe rejimi mekaniği devreye girmiştir. O günden beri yaşamın her alanına dönük darbe yapılıyor. Saray’daki oturup kalkıp seçilmiş olmakla övünür. Seçilen partileri Meclis’ten attırmak, seçilen başbakanı istifa ettirmek onun başvurduğu en temel politik yöntemlerden birisidir. Seni seçen halkın oyu da, bizleri seçen kimlerin oyu?' diye konuştu.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aci Patlıcan

Kilictaroglu gecen onume yatti yine dedi ki akp baskanliktan vaz gecsin ben baskanligi isticem. Onlarin beyaz dedigine ben kara dicem. Yahu birak dedim germe... Devamını Gör