Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
03.05.2016 - 17:00 Son Güncelleme: 03.05.2016 - 17:17

Başbakan Ahmet DavutoğluCHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. 

Liderlerin bugünkü gündemini özetledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP lideri, Meclis'i 'terörize ettiği' gerekçesiyle HDP'ye tepki gösterdi

Konuşmasında dokunulmazlık görüşmelerine değinen MHP lideri Bahçeli, Meclis yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğramasını utanç verici olarak niteledi. 

MHP lideri, Meclis'i 'terörize ettiği' gerekçesiyle HDP'ye de tepki gösterdi.

Bahçeli, Pazartesi günü gerçekleşen Anayasa Komisyonu toplantısını terkeden ve Meclis koridorlarında 'Biji Serok Apo' sloganı atan HDP'liler için 'Gazi Meclis’te bulunacaksın, İmralı’daki caniyi burada öveceksin. Bunun konuşulması dahi doğru değildir. Bunlar zavallı insanlar haline gelmiştir' ifadelerini kullandı. 

Terörizmle mücadele ettiği sürece MHP'nin her zaman iktidarın destekçisi olacağını vurgulayan Bahçeli, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Gazeteciler, Bahçeli'ye Kurultay sürecinde muhaliflerle birlikte hareket ettiği iddia edilen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile salonda tokalaşmaması sonrası 'aralarında bir gerginlik olup olmadığını' sordu. 

Gazetecilere 'bizi bölmeye çalışıyorsunuz' diyen Bahçeli, aralarında bir sorun olmadığını söyleyerek şöyle devam etti: 

'Oktay Bey çok değerli kardeşimizdir. Meclis'te beni temsil eden kardeşimizdir. Soğukluk olması söz konusu olabilir mi? Nereden çıkarıyorsunuz? CHP'yi karmakarışık ediyorsunuz. Şimdi de pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz. Sizin göreviniz nedir? Hiç mi düşünceniz olumlu olmayacak? Hiç mi bütünleştirici olmayacaksınız? Basın demek Türkiye'yi inkâr etmek demek midir?'

Davutoğlu, herkesin imtihanda olduğunu ve 'sanal şarlatanların ayak oyunlarına izin vermeyeceklerini' belirtti, dokunulmazlık görüşmelerinde AKP'lilerin destan yazdığını söyledi

1 Mayıs'ta 'Pelikan Dosyası' adıyla bir blog'da yayınlanan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında anlaşmazlık olduğu iddialarının yer aldığı yazı ve AK Parti içerisinde çatlak olduğu iddiaları hâlâ gündemde.

Başbakan Davutoğlu, partideki 'atama yetkisi'nin Genel Başkan'dan alınarak MKYK'ya devredilmesinin ardından ilk kez konuştu. Bugün gerçekleşen grup toplantısı, AK Parti'nin bugüne kadarki en kısa toplantılarından birisi oldu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında anlaşmazlık yaşandığı iddialarına ve parti içi çatlak olduğuna ilişkin söylemlerle ilgili konuşan Davutoğlu, 'Eski Türkiye defterini yeniden açmaya çalışan sanal şarlatanların ayak oyunlarına, ameliyat girişimlerine izin vermeyiz' dedi. 'AK yürekli kadroların üzülmesine asla izin vermem' ifadelerini kullanan Davutoğlu, herkesin imtihanda olduğunu belirtti ve ekledi: 

'Nefsimi ayaklar altına alırım, bir fâninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Kim ne yaparsa, ne fitne üretirse üretsin, ne yazarsa yazsın; biz sadece iki tarafımızdaki iki yazıcının dosyalarından korkalım.'

Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin ise, 'terör örgütünü destekleyen herkese mutlaka dokunulacaktır' dedi.

Dokunulmazlık teklifini ‘HDP'yi tasfiye yasası’ olarak tanımlayan Demirtaş, 'Halk isterse birden fazla parlamento kurar' dedi

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Komisyonu'nda CHP, MHP ve AKP'nin ittifak kurarak onayladığı dokunulmazlık teklifini 'HDP'yi tasfiye etme yasası' olarak tanımladı. Hiçbir HDP'linin ifade vermeye gitmeyeceğini tekrar eden Demirtaş 'Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

'Bir grup milletvekilimizi, AKP hukuk komisyonu haline gelmiş mahkemelerin önüne atıp linç ettirmeye çalışacaklar. Biz buna karşı sessiz mi kalacağız? Daha önce de ifade ettim. 330 ya da 367'yi bulursanız, bizi kendi bağımlı mahkemelerinizde yargılamanıza izin vermeyeceğiz. Asla böyle bir şey yapamayacaksınız. Tek bir arkadaşımız, ifade vermeye çağrıldığında polise, savcıya, mahkemeye gitmeyeceğiz. Tutuklamak mı istiyorsunuz? Biz tıpış tıpış kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Bu parlamento sizin babanızın malı değil, halkın malıdır. Bunu size öğreteceğiz. 

Parlamento halkın iradesidir. Savunacağız. Ama arkadaşlarımız tutuklanır, milletvekilliklerinin düşürülmesine kadar gidilirse, hiçbir seçenek bizim açımızdan tartışılmaz olmayacaktır. Parlamentoyu partiler değil, halk kurar. Halk isterse birden fazla parlamento da kurar. Halk böyledir. AKP yenilecektir. Saray yenilecektir. Bundan şüpheniz olmasın. Kazanacak olan biz olacağız.'

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'na 4 eski bakan ve kendisi için dokunulmazlığı kaldırma çağrısı yaptı: 'Hani hodri meydan diyordunuz?'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Başbakan Davutoğlu'na seslendi, tepki gösterdi.

Yolsuzluk ile rüşvet soruşturmasında adı geçen dört eski bakanın dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şu sözlerle Davutoğlu'na seslendi:

'Davutoğlu'nun ve bakanların dokunulmazlığı aynen devam edecekmiş. Be etkisiz eleman. 'Hodri meydan' diyen sensin, neden kaldırmıyorsun? Çık de ki 'Benim dokunulmazlığımı da kaldırın'. Diyebiliyor mu? Diyemiyor. Neden? Çünkü ağabeyinden korkuyor. Vatandaş sanıyor ki bunların dokunulmazlığı kalkacak. Hayır. Hırsız hırsızı korur. Buradan Davutoğlu'na sesleniyorum: 

'Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan şikâyet ediyor ve 'Ben hırsızın peşini bırakmam' diyorsan, gel bunların (dört eski bakan) dokunulmazlığını kaldıralım. Hani 'Hodri meydan' diyordunuz?'

Laikliğin yeni Anayasa'da olmaması gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerini tekrar hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Bunların bir ağabeyi var hani, 'Anayasadan laiklik kalkmalı, şeriat gelmeli' diyor. Valla bunlar şeriat gelmedi diye memnunlar' dedi ve ekledi: 'Çünkü şeriat gelse kolu kesik bir AKP ordusu ile karşılaşacağız.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın