Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
19.04.2016 - 17:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Liderlerin gündeminde bugün ne vardı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kılıçdaroğlu akademisyenlerin, askerlerin, gazeteciler ve avukatların hapse girmesini hatırlattı: 'Demokrasi mücadelesi veren her CHP'li hapse girmeye hazır olmalıdır'

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin partisinin tavrını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede akademisyenler, askerler, genelkurmay başkanı, gazeteciler, avukatlar hapse giriyorsa, demokrasi mücadelesini veren, Türkiye mücadelesini veren her CHP’li hapse girmeye hazır olmalıdır” dedi.

Davutoğluna’da seslenen Kılıçdaroğlu, “Yürekli adamsan, namuslu adamsan neden kendi dokunulmazlığını kaldırmıyorsun? Hesabın yoksa, hodri meydan de, ben de dokunulmazlığımı kaldırıyorum de” ifadelerini kullandı ve ekledi: 

“52 milyon dolar rüşvet alan adamın önüne yatacak mısın yatmayacak mısın ey Davutoğlu? Hırsızlık, yolsuzluk yapanların dokunulmazlığını kaldıracak mısın, yoksa önlerine mi yatacaksın?”

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesine de değinen CHP lideri, 'Ölümlü iş kazalarında Avrupa’da birinciyiz. Bunun önüna nasıl geçeriz sorusu yerine ‘1 Mayıs’ı nasıl kutlatmayız’ diyorlar' dedi ve şöyle devam etti:

'Kardeşim biz 1 Mayıs’ı kutlarız. Amasya’daki Sivasta’ki madencilere bunlar mı sahip çıkacak? Bir sürü kanun geliyor işçilerle ilgili. Bunlar yasalaşmadan önce ekonomik ve sosyal konseyde görüşülmesi lazım. 3 ayda bir Başbakan liderliğinde toplanır diyor. En son ne zaman toplandı? 7 yıldır toplanmıyor. Hangi sosyal sorunu çözecek. Anayasayı kendileri uymuyorlar. Kardeşim sen istediğini yapamazsın çünkü unutma karşında CHP var.'

Bahçeli Meral Akşener'i hedef aldı: 'Paralelle birlikte hareket edebilirler ama MHP Genel Başkanı'na bu edepsizliği yapamazlar'

Parti içi muhaliflere tepkisini sürdüren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ne okyanus ötesi elemanları, ne siyasi senaristler şehit yadigarı bu kutlu çatıyı uçuramayacaklardır. Allah'ın izniyle alayına yeteriz, yolumuza kim çıkarsa ezip geçeriz' dedi.

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Meral Akşener'in 'başparalelci' ifadelerine de sert tepki gösterdi. 

Akşener'in sözleriyle ilgili 'terbiyesizlik' ve 'affedilemez' diyen Bahçeli, disiplin sürecinin başlatılabileceğinin sinyalini vererek, şunları söyledi: 

'Disipline sevki kararına varırsak gereği yapılır. Bu kadar çirkin bir ifade söz konusu olamaz. İstanbul merkez olmak üzere 9 ilde çok sayıda operasyonlar yapılmakta. Bula bula bu kadar insanın başparalelcisi olarak beni mi görmüştür? Bu nasıl bir terbiyesizliktir. Bu affedilemez. Kendileri paralelle birlikte hareket edebilirler. Ama MHP Genel Başkanı'na bu edepsizliği yapamazlar.' 

Bahçeli, mahkeme heyeti tarafından atanan çağrı heyeti ile ilgili soruya ise, 'Çağrı heyeti de kimdir?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demirtaş: 'Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’nin getirdiği dokunulmazlık teklifini 'tam bir kurnazlık’ olarak niteledi ve 'Mevcut dosyalarla tek bir tartışma yapılmadan tamamı kaldırılacak. HDP için kaldırılacağı da açık. Bunu şevkle söylüyorlar. Amaç HDP’yi yargı önüne çıkarıp linç etmek' dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’nin getirmek istediği tuzağı iyi görmesi gerektiğini belirten Demitaş 'Yarın AKP dokunulmazlıkları kaldırdı demeyecekler, CHP kaldırdı diyecekler' açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na ‘Saray’daki zat ve stajyeri’ sözleriyle seslenen Demirtaş 'Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Tereyağından kıl çeker gibi olmayacak. Siyasi faturasını siz ödeyeceksiniz' diye konuştu.

'Türkiye'nin bütünlüğünün teminatı biziz' mesajı veren Demirtaş konuşmasının grup toplantısının büyük bölümünü işçilerin yaşadığı sorunlara ve yasallaştırılmak istenen özel istihdam bürolarına ayırdı. ‘Özel istihdam büroları araç kiralama şirketleri gibi olacak’ diyen devam etti: 

'Şu anda Türkiye’nin birçok yerinde istihdam büroları hazırlanmış, sadece bu yasayı bekliyorlar. İşçi kardeşlerimin affına sığınarak, söylüyorum; araç kiralama şirketlerine benzer bir model oluşturacaklar. Yine beni affedin bir mal gibi kiraya verilecekler. Dolayısıyla çalışanlar için de bir tehdit. Bunları kuranların büyük bir bölümü de iktidara yakın isimler. Bunlar istihdamı arttıran işler değil. Büyük sermaye sahiplerine ‘Gel burada bedava işçi var’ çığırtkanlığından başka bir şey değil.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
menemen

eskiden akp ota boka paraleli sucluyordu simdi mhp de o furyaya katıldı