Görüş Bildir
Haberler
Lice'den 4. Şehit Haberi Geldi...

Lice'den 4. Şehit Haberi Geldi...

ATKN
18.08.2015 - 16:56 Son Güncelleme: 19.08.2015 - 14:47

Dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 4 askerden durumu ağır olan bir uzman çavuş şehit oldu. Bu sabah, çıkan çatışmada yaralanan 2 askerin daha şehit olduğu, yaralı 3 askerin ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavilerinin devam ettiği açıklandı. Genelkurmay'ın saat 12:00 itibari ile yapmış olduğu son açıklamada 'Operasyonda yaralanan ve hastanede tedavileri devan eden üç kahraman personelimizden Jandarma Teğmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur' denildi. Bu açıklama ile birlikte dünden bu yana Diyarbakır'dan 4. şehit haberi gelmiş oldu... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Fisovası mevkisinde yol kesen, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan, güvenlik güçlerine pusu kuran, terör örgütü üyelerine yönelik güvenlik güçleri başlattığı operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında dün öğle saatlerinde terör örgütü mensuplarınca açılan ateşte dün 1 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.

Genelkurmay'dan bugün sabah ve öğle saatlerine yapılan iki ayrı açıklama ile Diyarbakır-Bingöl karayolunda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 3 askerin daha şehit düştüğü açıklandı. 

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

'18 Ağustos 2015 tarihinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve teröristleri gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda yaralan ve hastanede tedavileri devan eden üç Kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Ubeyd TURAN, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olaylarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.'

Bu açıklama ile birlikte dünden bu yana Diyarbakır'daki çatışmada şehit düşen askerlerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

3 asker için Diyarbakır'da tören

3 asker için Diyarbakır'da tören

Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada şehit olan 3 asker için Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesindeki törende şehit Jandarma Komando Uzman Çavuşlar Latif Adıgüzel ve Muhammet Tufan ile Jandarma Komando Astsubay Metin Aydemir'in öz geçmişi okundu, dualar edildi.

Törene katılan şehit Tufan'ın eşi ve çocukları ile yakınlarını komutanlar teskin etti.

Daha sonra şehit uzman çavuş Adıgüzel'in cenazesi Nevşehir'e, uzman çavuş Tufan'ın cenazesi Eskişehir'e, astsubay Aydemir'in cenazesi de Erzurum'a uğurlandı.

AA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda