Görüş Bildir
Haberler
LGBTİ Aktivistine Evinde Tehdit: "Nasılsa Serbest Kalırız, Sen Düşün"

LGBTİ Aktivistine Evinde Tehdit: "Nasılsa Serbest Kalırız, Sen Düşün"

Hande öçalan
08.07.2015 - 19:51 Son Güncelleme: 08.07.2015 - 19:58

Kırmızı Şemsiye Derneği’nin kurucularından Kemal Ördek, Ankara’daki evinde tecavüze uğradı, gasp edilmeye çalışıldı. Karakoldaki bir polis memuru, “Şu Lut Kavmi de bir türlü bitmedi ya” diye tepki verdi. 'Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız' diyen saldırganlar ise serbest.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın üzerinden üç gün geçti. Karakolda Ördek’e “Evini biliyoruz artık, nasılsa serbest kalırız, sen düşün artık” diye tehdit eden saldırganlar serbest ve hala Ördek’i cep telefonundan arayarak taciz ediyorlar.

Kemal Ördek’in bianet’e konuşan avukatı, karakolun bağlı olduğu savcının saldırganları mahkemeye çıkarmadan serbest bıraktığını belirtti. Şimdi dosya, cumhuriyet savcısında. Dört avukat ise delil toplamak için çalışmalarına devam ediyor.

"Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları” diyerek sıyrılmaya çalıştılar

"Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları” diyerek sıyrılmaya çalıştılar

Pazar gecesi, iki erkek Kemal Ördek’in evine geldi. Bunlardan biri Ördek’e tecavüz ederken, cep telefonuna da el koydular. Ördek’ten para isteyen bu şahıslar, üzerinde nakit olmadığını anlayınca ATM’ye gitmek için Ördek’le birlikte evden çıktılar. Dışarıda olis devriye aracını gören Ördek, polislere koştu ve yaşadıklarını anlattı.

“Ben derdimi anlatmaya çalışırken, polis beni susturdu. ‘Sen sus, sormadan konuşma!’ dediler. Bu esnada, failler şunları söyledi: ‘Biz erkek adamız memur bey, siz bizim halimizden anlarsınız, bu ibnenin lafına inanmayın’, ‘Memur bey, bu bizi evine davet etti, bilirsiniz bunları’.”

Ardından polisler Ördek ve saldırganları karakola götürmek için aynı araca bindirdi. Bu sırada Ördek’e tekrar tecavüz edeceklerine ve öldüreceklerine dair tehditler savuran saldırganlar, polisle ise “Bize bir şey olmaz değil mi polis abi, sonuçta ailemiz var bizim?”, “Bu ibne için bizi harcamayın, biz birbirimizi anlıyoruz sizinle, değil mi abicim?” diye sohbete devam ettiler.

Ördek, Koruma ve Uzaklaştırma Kararı için Başvurdu

Ördek, Koruma ve Uzaklaştırma Kararı için Başvurdu

Bu esnada, polisler devriye aracının içinde saldırganların attığı Ördek’e ait cep telefonunu buldu. Ördek’e “Telefonunu bulursak, suç duyurusundan vazgeçecek misin?” diye soran polis memuru, cebinden telefonu çıkararak Ördek’e teslim etti.

Saldırganlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldüğünde, karakolda Ördek’in ifadesi alındı. Ördek, hastaneden rapor aldı. Ancak polis tutanağının saldırganların anlatımına dayandığını ifade eden Ördek, bu tutanağı imzalamadı. Koruma ve uzaklaştırma kararı çıkartılması için başvuruda bulundu.

Üç saldırgan savcılıktan serbest bırakıldı.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0